Maraşta Haber
Maraşta Haber

Adatepe Barajında Su Tutuldu

Göksun çayı üzerinde yer alan Adatepe Barajında dün ilk Su tutuldu. Su tutulması çalışmaları nedeniyle Baraj sahasında Tören düzenlendi. Törene Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy,Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan,DSİ 20.Bölge Müdürü Mevlüt Aydın,Afşin DSİ Müdürü Hikmet Böke,Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri ile Baraj çalışanları katıldı. 500 metreküp depolama hacmine sahip baraj Afşin Elbistan D Termik Santralinin soğutma […]

Adatepe Barajında Su Tutuldu

03 Aralık 2013 - 18:36A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Göksun çayı üzerinde yer alan Adatepe Barajında dün ilk Su tutuldu. Su tutulması çalışmaları nedeniyle Baraj sahasında Tören düzenlendi.

Törene Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy,Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan,DSİ 20.Bölge Müdürü Mevlüt Aydın,Afşin DSİ Müdürü Hikmet Böke,Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri ile Baraj çalışanları katıldı.

500 metreküp depolama hacmine sahip baraj Afşin Elbistan D Termik Santralinin soğutma ve katma suyunun sağlanması amacıyla inşa edildi.

Aynı zamanda 315.540 dekar Tarım arazisini sulayacak olan Adatepe Barajı Afşin Elbistan Ovası için büyük bir nimet olarak görülüyor.

Törende Basın Mensuplarına açıklama yapan DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, “Bugün Adatepe Barajının Su Tutulması için bir tören düzenledik.Yaklaşık 315,540 dekar Tarım alanını sulayacak ve aynı zamanda bu bölgeye yapılması planlanan Afşin Elbistan D Termik Santralinin Soğutma ve katma suyunun temininde kullanılacak.Adatepe Barajı bölgede büyük bir heyecan yaratmaktadır.Susuz arazilerin suya kavuşması başta çiftçilerimizi olmak üzere bölge halkını sevince boğacaktır.”dedi.

Bir açıklama yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “Bugün güzel bir organizasyona katılıyoruz.Bölgenin susuzluk kaderine son verecek ve aynı zamanda Afşin Elbistan D Termik Santralinin soğutma suyu olarak kullanılacak olan Adatepe barajının su tutulması törenine katıldık.Afşin için,Elbistan için,Göksun için ve bölgemiz için hayırlı olsun”dedi.

Proğrama katılan Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise, “Böyle güzel bir programda bulunmaktan mutluluk duyuyorum.Yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda Bölgenin sulama suyu sorununa son verecek bir baraj.Göksun çayı üzerinde kurulmuş Afşin Elbistan D Termik Santralinin soğutma suyu ihtiyacını da karşılayacak büyük bir yatırım.Bölge halkına hayırlı olsun”dedi.

Proğrama katılan Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ise, “Afşin çiftçisinin yüzünü güldürecek olan bir yatırım.Adatepe Barajında bugün ilk su tutuluyor.Bizlerde çiftçimizin yüzünü güldürecek olan bu çalışmaya katkı sağlamak amacıyla buradayız.Bölgemiz için hayırlı olsun”dedi.

Programa ev sahipliği yapan DSİ 204. Şube Müdürü Hikmet Böke, “Yöremiz çiftçisinin yüzünü güldürecek,kaderini değiştirecek ve 315 bin dekarlık bir Tarım arazisini sulayacak olan Adatepe Barajının İnşaatını bitirmekle onur duyuyoruz.Baraj İnşaatı çalışmaları sırasında bizlerden desteğini esirgemeyen DSİ 20.Bölge Müdürü Mevlüt Aydın bey’e,Bölge Müdürlüğü çalışanlarına,Şube Müdürlüğü çalışanları ile programımızda bizleri yalnız bırakmayan Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy’a ve Göksun Kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan’a,tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.Yatırmımız bölgemize hayırlı olsun”dedi.

RESMİ AÇILIŞ BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN YAPILACAK.

Alınan bilgilere göre Adatepe Barajının Resmi açılışı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta yapacağı toplu açılış töreni sırasında gerçekleşecek.

>>>Haber-Fotoğraf ve Kamera:Halil Demir-Adem Türkhan/AHM

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kar yağışı  Göksun-Kayseri karayolunda geçit vermiyor Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda g...

Göksun ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Göksun-Kayseri karayolunda ulaşımı güçlükle sağlanıyor. İlçede iki gündür devam eden ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Proje Faaliyetlerini Başlattı Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, “Memleket Meselesine Çözüm Üretiyoruz” adlı projeyi, tanıtım toplantısı düzenleyerek başlattı....

Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle Göksun...

Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın ...

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yayınladığı bir mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yılını ku...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ