Geçtiğimiz hafta sonu Elbistan’da yaşanan olayda bir kişi, polisler tarafından darp edilerek ayağının kırıldığını iddia ederken, diğer taraftan görgü tanıkları; kişinin alkollü ve saldırganlığı nedeniyle kontrol dışı düşmesi sonucu ayağının kırıldığını ifade ettiler. Olayda her iki tarafta haklı oldukları yönünde tavır sergilerken, taraflar karşılıklı olarak konuyu adli makamlara taşıdı.

Olay 20 Eylül 2013 Cumartesi günü meydana geldi. Konu hakkında basın toplantısı yapan ve mağdur durumda olduğunu iddia eden Tayyar Yalçın’ın (56) kardeşi Veli Yalçın, Malatya Yolu Nurhak-Çoğulhan Yol Kavşağında düğünden dönerken aracı bariyerlere çarparak kaza yaptı. Çağrılan çekici ile arabanın taşınması sırasında Tayyar Yalçın kazanın şoku ve alkolün etkisiyle çekiciyle tartışma sonucu aracın camını kırdı.

Tayyar Yalçın’ın iddiasına göre olay yerine gelen polis ekipler, ailesi ve yakınlarının yanında doğrudan kendisine saldırdı ve aldığı darbeler sonucu sol ayak bileği kırıldı. Yalçın, “Alkol almış olabilirim. Tartışma sonucu çekicinin camına zarar vermiş olabilirim. Bunlar elbette alkolün ve kaza şokunun etsiyle yapılmış olumsuz şeyler. Ancak olay yerine gelen ekipler tarafından darp edilme sonucu sol ayak bileğimim kırılması kabul edilemez. Avukat tutarak şikâyetçi olacağım” sözleriyle iddialarını dile getirdi.

Diğer yandan edinilen bilgilere ve görgü tanıklarının karşı iddialarına göre bu iddiaların doğru olmadığı belirtiliyor. Tanıkların iddialarına göre; kaza yerinde çekici sahibi ile aşırı alkollü olduğu belirtilen Şahin, olay yerinde polis ve yakınları ile tartışırken, kontrolünü kaybetmesi sonucu yere düşerek sol ayak bileğini kırdı. Son aşamada Tayyar Yalçın’ın mala zarar vermek, polise mukavemet, karşı koymak, tehdit, hakaret suçlarını işlemekten hakkında soruşturma açıldı. Konu karşılıklı olarak adli makamlara taşındı.