Kahramanmaraş merkez Kalekaya köyü yolunun toprak kısmının dört saatte çile yolu haline geldiği belirtiliyor…

Kahramanmaraş merkeze 65 kilometre olan Kalekaya köyü Hacılar mevkiinden sonraki 15 kilometrelik toprak yol ilgisizlik nedeniyle Çile yoluna dönmesi köylüleri üzüyor.

Kalekaya köyü muhtarı Mehmet Biricik ile köylüler başta Vali Şükrü Kocatepe olmak üzere yetkilileri çektikleri zorlukları görmeye davet ediyor. Muhtar Biricik; “Köy halkı, hasta olmaya bile korkuyor.

Çünkü toprak kısım gerçekten çile yolu. 65 km’lik yolun, 15 kilometrelik alanı bizim dört saatimize mal oluyor. Köydeki kamu görevlileri, dolmuş şoförleri, başta Valimiz olmak üzere İl özel İdaresinden ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yardım beklemekteyiz. Ayrıca göreve davet ediyoruz. Lütfen Valimiz köyümüze gelerek bizleri onurlandırırsa çok memnun olcağız. Büyükşehir olan ilimize bu yolların yakışmıyor.”

Köy Muhtarı Mehmet Biricik sık sık yollarda heyelan olduğunu da vurgulayarak, tehlike içinde olduklarını söylüyor. Muhtar Biricik, Köylülerin yolları düzenlemek için büyük taşları kendi imkânlarıyla yoldan kaldırdıklarını belirtti.