Göksun’a bağlı Tahirbey köyü yakınındaki ormanlık alanda 27 Ağustos Pazartesi günü saat 16 sıralarında çıkan yangında sedir ve karaçam ağaçları ile kaplı 13 hektarlık alan tahrip oldu.

Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, yaptığı açıklamada, Tahirbey köyünde bir vatandaşın yaktığı anızın rüzgârın etkisiyle ormanlık alana sıçradığını belirtti.

Yangına ilk müdahalenin köylüler tarafından yapıldığını belirten Hasırcı, “Ekiplerimiz şu anda yangına müdahale ediyor. Karadan 4 arazöz, 2 greyder, 5 kepçe, 3 itfaiye ile yer ekibimiz ve Bozhüyük Beldesinden gelen vatandaşlar söndürme çalışmasına katılıyor. Ayrıca 2 helikopter’de yangına müdahale ediyor. Yangında ilk belirlemelere göre 8 hektar alan zarar gördü” dedi.

18.00 – Yangına Karadan ve Havadan Müdahale Edildi

Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, gece saat 21.00 sıralarında, Tahirbey köyü yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alındığı belirtti.

Çalışmalara, Kahramanmaraş ve Adana Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopterin katıldığını dile getiren Hasırcı, “Bu gün saat 16 civarında başlayan yangına, çevre köylerden gelen vatandaşların yanı sıra, belediyelerden ve Saimbeyli Orman İşletme Şefliğinden gelen araçlarla müdahale ettik. Akşam’a kadar devam eden yangın helikopterlerin havadan müdahalesi ile daha fazla büyümeden kontrol altına alındı” dedi.

Yangında soğutma çalışmalarının sabaha kadar devam edeceğini dile getiren Hasırcı, yangında ilk belirlemelere göre 9 hektar sedir ve karaçam ormanının tahrip olduğunu sözlerine ekledi.

28 Ağustos 2012- saat: 10.30 – Yangında Soğutma Çalışmaları 2 Gün Sürecek

Tahirbey köyü yakınındaki ormanlık alanda çıkan ve akşam geç saatlerde tamamen kontrol altına alınan yangın bölgesindeki soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, dün saat 16 civarında başlayan ve akşam geç saatlerde kontrol altına alınan yangında sedir ve karaçam ağaçları ile kaplı 13 hektarlık alanın tahrip olduğunu belirtti.

Soğutma çalışmalarının 2 gün boyunca devam edeceğini ifade eden Hasırcı, “Yangına müdahale etmek için gelen helikopterler ile çevre il ve ilçeler ile beldelerden gelen iş makineleri ve ekipler bölgeden ayrıldı. Şuan müdürlüğümüze bağlı ekipler soğutma çalışmalarına devam ediyorlar. Tahrip olan 13 hektarlık alanda ekiplerimiz 2 gün boyunca soğuma çalışmalarına devam edeceklerdir” dedi.

FOTO: Halil YAĞMUR