Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ülkücüler Maraş’ı Salladı!

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı gerçekleştirdiği bir dizi programlarla şehitlerini andı. Başta geçtiğimiz yıl Ege Üniversitesinde teröristler tarafından saldırıya uğrayarak şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve tüm şehitler Kahramanmaraş Ülkü Ocaklarının gerçekleştirdiği bir dizi programlarla anıldı. Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Maraş’ı salladı. Anma etkinlikleri saat 12’de İl Özel idaresi önünde açılan ‘’Fırat Yılmaz Çakıroğlu […]

Ülkücüler Maraş’ı Salladı!

21 Şubat 2016 - 12:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı gerçekleştirdiği bir dizi programlarla şehitlerini andı.

HABERE AİT FOTO GALERİ!

Başta geçtiğimiz yıl Ege Üniversitesinde teröristler tarafından saldırıya uğrayarak şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve tüm şehitler Kahramanmaraş Ülkü Ocaklarının gerçekleştirdiği bir dizi programlarla anıldı.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Maraş’ı salladı. Anma etkinlikleri saat 12’de İl Özel idaresi önünde açılan ‘’Fırat Yılmaz Çakıroğlu Resim Sergisi’’ ile başladı.

 Burada basına açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Sütçü İmam Üniversitesi Teşkilat başkanı Osman Mete Kutlu: ‘’ Ülkücüler, Fırat Çakıroğlu’nu Andı Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu, geçtiğimiz yıl üniversitede karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmüştü. Çakıroğlu, ölümünün yıl dönümünde Ülkü Ocakları KSÜ Teşkilatı tarafından düzenlenen resim sergisi ve basın açıklamasıyla anıldı. Özel İdare İş Merkezi önünde düzenlenen anma programında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafları ve yaşanan olayın unutulmayacağına dair açılan dövizler sergilendi. Anma programında konuşan Ülkü Ocakları KSÜ Teşkilat Başkanı Osman Mete Kutlu şunları dile getirdi: “Bugün burada 1 sene önce Ege Üniversitesinde eğitim görürken bölücü örgüt PKK’nın üniversite yapılanması tarafından haince, alçakça, kahpece şehit edilen, ölümü öldüren yiğit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak için buradayız. Bu millet ne varlığını Türk varlığına armağan eden Fırat Çakıroğlu’nu unutacaktır ne de fakülteleri Kandil mağaralarına çeviren hainleri unutacaktır. Ayrıca Türk milleti şerefine ve haysiyetini makama, mevkiye satan alçakları da asla unutmayacaktır.” Dedi.

HABERE AİT FOTO GALERİ!

 Ardından saat 16.30’da Ulu Camii önünde Şehitleri anmak için toplanan coşkulu kalabalık İl Ocak binasına kadar yürüdü. Yürüyüşe Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl başkanı Mesut Kaplan öncülük ederken Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Süleyman Öner, MHP Onikişubat İlçe başkanı Mehmet Şeker ve geçtiğimiz dönem MHP Milletvekili aday adayı olan Mustafa Bastırmacıda yürüyüşe katılanlar arasındaydı.
İl Ocak binası Önünde basın açıklaması yapan Mesut Kaplan:

 ‘’Tarihi aşıp gelen kutlu davaya gönül vermiş, omuz vermiş kahraman ülküdaşlarım,

Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı uğruna ölüm karşısında sınav vermeye hazır yiğit Bozkurtlarım,

Cesaretle, inançla ve kararlılıkla Türkiye’nin içinde bulunduğu bu durumda vatanı, milleti ve bayrağı için her türlü bedeli ödemeye talip olarak bugün bizimle birlikte yürüyen yol arkadaşlarım.

HABERE AİT FOTO GALERİ!

Ege Üniversitesinde Bölücü terör örgütü mensuplarınca kalleşçe, haince Şehit edilen davamızın son şehidi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vefatının seneyi devriyesini anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Nice Fıratlar yetişsin diye Ocağımızı tüttürüyor ve azimle çalışmaya devam ediyoruz.

Son günlerde terör olaylarının iyice palazlanması sonucunda da Ankara’ da yapılan hain saldırıda 28 vatan evladı daha hayatını kaybetmiştir. 7 Hazirandan bu güne baktığımız da toplamda 300 den vatan evladı daha şehadete yürümüştür. Son olarak dün Kahramanmaraşlı Hemşerimiz Ömer Faruk Sayıl’ı da ebediyete uğurlamış bulunmaktayız.

Bütün Türkiye peş peşe gelen şehit haberleri ile birlikte yasa bürünmüş, Türk Milleti şehitleri için döktüğü gözyaşlarını dualarıyla süslemiştir. Gencecik vatan evlatları, hayallerini ve sevenlerini geride bırakarak milyonların kalbinde bayraklaşmıştır.

Bilindiği üzere şehitlik, herkese nasip olmayacak yücelikte bir makamdır. Bu makama yükselen kardeşlerimizin şefaatine erişmek ise hepimizin en büyük temennisidir. Ancak ülkemizin ve milletimizin huzuruna kast eden hainlerin alçakça ve şerefsizce saldırıları karşısında vatandaşlarımızın geleceğe yönelik kaygıları artmış, umutsuzluk ve karamsarlık hat safhaya ulaşmıştır.

HABERE AİT FOTO GALERİ!

Son 13 yılda bölücüler Türkiye tarihinde hiçbir zaman görülmediği ölçüde etkinlik kazanmıştır. Bu süreçte ordunun elinden operasyon yetkisi alınmış, PKK’nın alan hâkimiyeti kurması için bütün koşullar elverişli hale getirilmiştir. Bu rezil politikalar ‘çözüm’ adı altında uygulanmış ve ne yazık ki bugünkü sonuçları doğurmuştur.

 

Terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanlar da en az teröristler kadar suçludur, aşağılıktır. Türk milleti terörün yayılmasına fırsat veren siyasetçileri, terörü meşrulaştırmaya çalışan yazarları, teröre yardım ve yataklık eden yerli ve yabancı bütün unsurları hafızasında tutacak ve hesapların görüleceği günü sabırsızlıkla bekleyecektir. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden herkes bu ihanetin hesabını mutlaka verecektir. Bu hesabı sormazsak; Gök girsin kızıl çıksın!

Bütün bunlara rağmen Türkiye teröre teslim olmayacak, Türk milletinin birlik ve beraberligini hiçbir güç bozamayacaktır. Bu anlamda, hükümet bu belayı ülkemizden defetmek için katı bir tutum sergilemelidir. 30 yıldır dağda gezip bu vatanı bölmeye çalışanların değil 50 yıllık siyasal, 100 küsür yıllık fikirsel, 2000 küsür yıllık kültürel kökleri olan iradenin sesine kulak vermelidir.

İşte o irade şimdi buradan sesleniyor:

Dağdaki neidüğü belirsiz üç beş domuz sürüsü! 16 devlet kurup 16 sınıda kendisi yıkan, bitti dediklerinde tüm cihana karşı 17. sini kuran; Tek dil, tek millet, tek devlet mefkuresiyle kurulmuş bu koca çınarı değil yıkmaya yerinden kıpırdatmaya bile kimsenin gücü yetmeyecektir.

Milletimizin vicdanı rahat olsun. Ülkücü gençlik dün olduğu gibi bugünde görevinin başındadır. Bu vatan için şehitlerimiz için verilecek bir hesap, ödenecek bir bedel varsa biz bunların hepsine talibiz.

 

Biz kim miyiz?

Ulu batlı hasan idik burçlara ilk bayrak dikilirken!

Mustafa Kemal idik Kürdü, lazı, Çerkezi ile bir millet yedi düvele kafa tutan!

Antep li şahin idik, nene hatun idik, Sütçü İmam idik; mevzu bahis vatan olduğunda dilde tekbir elde bayrak vatanı müdafaa eden!

İmamoğlu idik, Önkuzu idik, Kılıçkıran idik, Fırat idik; vatanımın ha ekmeğini yemişim ha uğruna bir kurşun diyerek şehadet şerbetini içen!

Biz bu vatanın bedelini fazlası ile ödedik. Bugün artık uykudan uyanma, ayağa kalkma günüdür!

 

Uyan ey Türk evladı uyan artık! Elde kaybedecek ne Balkanlar, ne Filistin ve Cezayir, ne Tunus, ne Suriye ve ırak, ne de Kırım ve Kafkas kaldı. Elde kalan son vatan parçasıdır son vatan parçası!

Bugün; milleti bölmeye çalışanlara karşı tek yürek olup tek bir ses veriyoruz: “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!”

Bu duygu ve düşüncelerle şehadetinin sene-i devriyesinde genç ömrünü vatana adayan İzmir Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi teşkilat başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşime ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Ne mutlu bu vatan için şehit olana

Ne mutlu bu vatan için gazi olana

Ne mutlu Türküm diyene!’’ dedi.
Son olarak yatsı namazına müteakip Bahçelievler Camiinde tüm şehitlere mevlid-i şerif okutulup lokum ve çörek ikramında bulunuldu.
 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ