Türk Kızılay'dan Depremzedelere Su Arıtma Desteği

Türk Kızılay'dan Depremzedelere Su Arıtma Desteği
Türk Kızılay, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası kurulan konteyner kentlerde su ihtiyacını karşılamak amacıyla 3.800 ev tipi su arıtma cihazı kurdu.

Türk Kızılay, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında kurulan konteyner kentlerde su ihtiyacını karşılamak amacıyla sabit ve ev tipi su arıtma sistemleri kuruyor.

Türk Kızılay Kahramanmaraş'ta Su ihtiyacını Karşılamaya Çalışıyor

Depremler sonrası Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep'te kurulan konteyner kentlerde, Türk Kızılay tarafından toplam 3 bin 800 ev tipi su arıtma cihazı yerleştirildi. Bu cihazlar, vatandaşların temiz içme suyuna erişimini sağlıyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki Yukarı Pazarcık Konteyner Kenti'ni ziyaret eden Türk Kızılay Afet İyileştirme Programları Koordinatörü Onur Pekaydın, depremler sonrası altyapının büyük zarar gördüğünü ve temiz su ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti. Pekaydın, "Kızılay olarak konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin temiz içme suyuna ulaşmasını hedefledik. 12 litre tank kapasiteli ve 6 filtreli ev tipi su arıtma cihazlarını vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Su analizleri düzenli olarak yapılmakta ve TSE 205 içme suyu standartlarına uygunluk sağlanmaktadır," dedi. Ayrıca, 2024 yılında bu bölgelerde 2 bin 550 ev tipi su arıtma cihazının daha kurulumu devam edecek.

Yukarı Pazarcık Konteyner Kenti'nde yaşayan Raziye Bozkaya, Kızılay tarafından kurulan su arıtma cihazından memnuniyetini ifade ederek, "Artık rahat rahat su içebiliyoruz," dedi. Depremin ardından eşi ve iki çocuğuyla konteyner kentte yaşayan Elda Edik ise, ilk başta musluk suyu içemediklerini belirterek, "Kızılay'ın su arıtma sistemini kuracağını duyduğumuzda sevindik. Şimdi musluktan güvenle su içebiliyoruz," şeklinde konuştu. Mehmet Yemişen de su arıtma sisteminin kurulumundan önce hazır su tükettiklerini ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.