TSE'den Kahramanmaraşlı Din Görevlilerine Seminer

TSE'den Kahramanmaraşlı Din Görevlilerine Seminer
Diyanet İşleri başkanlığı ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE)  işbirliği ile 81 il ve ilçelerde yapılan “Standard, Standardizasyon kalite ve tüketici bilinci” adlı bilgilendirme toplantısı Kahramanmaraş’lı din...

Diyanet İşleri başkanlığı ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE)  işbirliği ile 81 il ve ilçelerde yapılan “Standard, Standardizasyon kalite ve tüketici bilinci” adlı bilgilendirme toplantısı Kahramanmaraş’lı din görevlilerine verildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde verilen bilgilendirme toplantısının sunumunu İl Müftü yardımcısı Davut Polat Yaptı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher selamlama konuşmasında TSE damgasının çok şey ifade ettiğini söyledi. Müftü Gevher konuşmasında din görevlilerine seslendi bu damgayı görmeden ürün alınmamasını istedi. Müftü Gevher; “Artık bu bizim milli kuruluşumuzdur. Nasıl ki, Diyanet işleri, Genel Kurmayımız, TÜBİTAK bizim olmazsa olmazımızsa TSE’yi de Milli kuruluşumuz olarak kabul ediyoruz. Hayat standardımız, yaşantı düzeyimiz, üretim kalitemiz v.s kısaca insan gibi yaşama standardımız açısından çok önemlidir. Bu önem doğrultusunda başkanlığımız bunu tüm illerde yapılması yönünde istişare etmiş ve hayata geçirmiştir.”

Daha sonra TSE Uzmanı Bünyamin Demirhan tarafından İl Müftüsü Muhammed Gevher’e TSE bayrak seti ve dindar Padişahımız 2. Beyazıt Han’ın rölyefinin bulunduğu plaketi takdim etti.

TSE Uzmanı Bünyamin Demirhan din görevlilerine yönelik akıcı ve esprili üslubuyla yaptığı konuşmada herhangi bir mamulün tüketici tarafından TSE’li olduğunu nasıl anlayacağını açıkladı. TSE Uzmanı Demirhan konuşmasında örnekler vererek şunları söyledi; “Bir ürünün üzerinde yaygın olarak kullandığımız baklava dilimi içinde bulunan TSE işareti ya da, yukardan aşağı, soldan sağa olan TSE işaretidir. Standard çok önemlidir. Standarda aykırılık ise insanlığı felakete götürür.”

Bünyamin Demirhan, helal gıda belgelendirmesine de değindi,  Din İşleri Yüksek Kurulundan bir kişinin komisyona üye olduğunu vurguladı. Demirhan; “Helal Gıda Belgelendirme Komisyonu var. 5 kişiden oluşuyor. Din İşleri Yüksek Kurulu üyesinin de bulunduğu bu komisyonda, çoğunluk değil 5 kişiden 5’inin de ‘olur’ vermesi gerekiyor. Özellikle Din İşleri Yüksek Kurulu üyesinin çekimser kalması bile Helal Gıda Belgelendirilmesine engel olabiliyor. Helal Gıda Belgelendirilmesinde din görevlilerine ayrı bir önem veriyoruz. Helallik konusunda nihai karar din görevlisine aittir” dedi. Bilinçli tüketici olmanın önemini ve alışverişlerde TSE markalı ürünlerin seçilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, ödenen paranın boşa gitmemesi için sertifikalı ürünlerin alınmasını istedi.

SMIIC Genel Sekreteri TSE uzmanı Haluk Dağ da iyi ve bilinçli tüketici olmamız gerektiğine değindi, konuya entegre olmanın altını çizdi. Dünya ticaret kurallarını iyi oynamalıyız diyen TSE Uzmanı Dağ, “Bilinçli tüketici olmak için standarları iyi uygulayıp hayata geçirmeliyiz.” Dedi.

TSE Uzmanı Dağ konuşmasında; “Oyunu kuralına göre oynayacağız. Ama bu oyunu beğenmiyorsak güçleneceğiz kendi oyunumuzu kuracağız. Onu şimdi diyebiliyor muyuz? 57 İslam Ülkesi eşittir bir tane Çin etmiyor. 57 İslam Ülkesi eşittir bir tane Amerika etmiyor. Realite bu. Marketten alış veriş yaparken sorgulamalıyız. Helal bizim hassas konumuz. Bu çok önemlidir.”

Programa; İl Müftüsü Muhammed Gevher, İl Müftü yardımcısı Davut Polat, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, İl Vaizi Mehmet Seri Doğru, Onikişubat İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mahmut Uzun ile Din görevlileri Ve Gönüllüleri Derneği Başkanı Şevket Bozdoğan,  Bayan Kuran Kursu öğreticileri ile İl de görev yapan Din görevlileri katıldı.                              

   HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

DSC00552 DSC00559