Milli İradenin 100. Gurur Yıl Dönümü Sade Bir Törenle Kutlandı

Asrın salgını koronavirüs nedeniyle öğrencilerin ve vatandaşların yer alamadığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni kapsamında Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Törendeki sadelik, ilçe genelinde evlerde ve balkonlarda yaşanan mutluluk ile coşkuya engel olamadı.

Salgın nedeniyle çok az katılımla gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Katılımın azlığı ve törenin sadeliği ise millet iradesini yansıtan milli bayramın coşkusunu evlerde ve balkonlarda yapılan coşkuya engelleyemedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlandırıldı.

Kutlamalar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtı önünde sade bir tören düzenlendi. Sosyal mesafe kurallarının alındığı törene Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve şube müdürleri katıldı. Törende ilk olarak Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile sona erdi.

Törende yaşanan sadelik, evlerde ve balkonlarda sergilenen görüntüler ve yaşanan coşkuyla milli iradeye gururuna engel olamadı.