Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Kahramanmaraş’a 24 derslikli teknik ve endüstri meslek lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli yurt yaptırılacak

Vali Şükrü Kocatepe’nin geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği ve TOBB tarafından İlimiz Binevler Mahallesi, 2812 Ada, 1 parsel, 18.105.81m2’lik alan üzerine yaptırılacak olan 24 derslikli teknik ve endüstri meslek lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli yurdun protokolü Türkiye Odalar Borsalar Birliği Üniversitesi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  “Bizim için en önemli yatırım eğitim için yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırım yatırımların en büyüğüdür. Bütün yatırımlar mutlaka risk taşır. Fakat tek riski olmayan yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Doğru yatırım yaparsanız hem şahıs kazanıyor hem şehir kazanıyor hem ülke kazanıyor. Geleceğine yatırım yapmış oluyorsunuz. Bundan daha verimli yatırım bulamazsınız” dedi.

Vali Şükrü Kocatepe, TOBB tarafından Kahramanmaraş’a yaptırılacak olan 24 derslikli teknik endüstri meslek lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli yurdun Kahramanmaraş’ın eğitimine büyük katkı sağlayacağını belirterek “TOBB’un ülkemizin sanayisi ve ekonomisin gelişmesi, refahının gelişmesi için yaptığı çalışmaların yanında ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz gençlerimizin yetişmesi için en önemli yatırım olan eğitim konusunda bize yaptıkları destek nedeniyle Kahramanmaraş halkı adına TOBB’a teşekkürlerimi sunarım”dedi

Protokolü Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Boydak imzaladı.

Protokol törenine TBMM Başkanı Başkanvekili Mehmet Sağlam, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sevde Beyazıt Kaçar, TSO Başkanı Kemal Karaküçük, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Elbistan TSO Başkanı Mustafa Paksoy ve Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can katıldılar.