Maraşta Haber
Maraşta Haber

Şeyda’nın katillerine ağırlaştırılmış müebbet

Kahramanmaraş’ta 22 Aralık 2011’de tecavüz edilip öldürülen Şeyda Durgun’un katil zanlılarının yargılandığı davada karar çıktı ! Kahramanmaraş’ta 22 Aralık 2011’de tecavüz edilip öldürülen Şeyda Durgun’un katil zanlılarının yargılandığı davada karar çıktı. Cinayetten dolayı ağırlaştırılmış müebbet, cinsel saldırıdan 15 yıl ve hürriyeti yoksun bırakmaktan 6 yıl hapis cezası alan tutuklu sanık, kararın okunmasının ardından diğer sanığa […]

Şeyda’nın katillerine ağırlaştırılmış müebbet

07 Haziran 2013 - 11:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta 22 Aralık 2011’de tecavüz edilip öldürülen Şeyda Durgun’un katil zanlılarının yargılandığı davada karar çıktı !

Kahramanmaraş’ta 22 Aralık 2011’de tecavüz edilip öldürülen Şeyda Durgun’un katil zanlılarının yargılandığı davada karar çıktı. Cinayetten dolayı ağırlaştırılmış müebbet, cinsel saldırıdan 15 yıl ve hürriyeti yoksun bırakmaktan 6 yıl hapis cezası alan tutuklu sanık, kararın okunmasının ardından diğer sanığa “beni sen yaktın” diyerek saldırdı.

Güvenlik gerekçesiyle Osmaniye Kapalı Cezaevinde kalan tutuklu sanıklar Kazım Can, Zeynel O., İsa F. ve İbrahim A, son kez Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Müşteki ve tutuklu sanıkların avukatları ile yakınlarının da hazır bulunduğu davada Mahkeme Başkanı Turgay Ateş, sanıklara son kez söz verdi. Şeyda Durgun’u tecavüz ederek öldürdüğü belirlenen Kazım Can son söz olarak, “Ben yapmadım. Hatırlamıyorum, haplıydım, alkollüydüm. Ne olduğunu bilmiyorum” dedi. Diğer tutuklu sanıklar da olayla ilgileri olmadığını belirterek beraatlarını istediler.

Tüm sanıkları dinleyen mahkeme başkanı Turgay Ateş daha sonra kararını açıkladı. Ateş, cinayeti gerçekleştiren Kazım Can’a, kasten cana kıymadan ağırlaştırmış müebbet, nitelikli cinsel saldırıdan 15 yıl ve nitelikli hürriyeti yoksun bırakmaktan dolayı 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme başkanı Ateş, olayın mahiyeti dolayısıyla cezaların hiçbirinde indirime gitmedi.

Diğer sanıklar Zeynel O., İsa F. ve İbrahim Akçam ise kendilerine yöneltilen kasten cana kıyma, nitelikli cinsel saldırı ve nitelikli hürriyeti yoksun bırakma suçlarından beraat etti. 3 sanık hakkında suç delillerini gizleme, bildirmeme ve yok etme suçlarından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Bu arada kararın açıklanmasının ardından müebbet hapis cezası alan Can, diğer sanık Zeynel O’ya dönerek, “Beni sen yaktın” deyip saldırdı. Sanıklar, salondaki görevliler tarafından ayrıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Dumlupınar Mahallesi Sait Zarifoğlu Bulvarı’nda oturan 75. Yıl İlköğretim Okulu 7’inci sınıf öğrencisi Şeyda Durgun, 22 Aralık’ta okuldan evine geldikten sonra kırtasiye malzemesi almak için çıktı. Evlerinin bulunduğu sokaktaki bakkaldan alışveriş yapacağını söyleyen küçük kız geri dönmedi. Bunun üzerine ailesi, Şeyda Durgun’un bulunması için polise başvurdu.

Olayla ilgili polis çalışma başlatırken, Durgun’un cesedi bir gün sonra Ahir Dağı eteklerinde mantar toplayan köylüler tarafından bulundu. Yapılan incelemede cesedin kayıp Şeyda Durgun’a ait olduğu anlaşılırken, talihsiz kızın tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü anlaşıldı.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından küçük kızın ağzına yapıştırılan elektrik bandından yola çıkan polis, katil zanlısı olarak Kazım Can, Zeynel O, İsa F. ve İbrahim A’yı yakaladı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ