Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliğinde görevli Salman Polat, Kars’ta sigara kaçakçıları ile girdiği çatışma sırsında Mesut Yılmaz Parkı önünde çıkan arbede esnasında yaralanmış ve kaldırıldığı Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere cevap vermeyerek şehit düşmüştü. Polis Memuru Salman Polat’ın cenazesi baba evi Nurhak’a getirildi.

 

Şehidin getirilişi sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi, şehidin 2 yaşındaki oğlu Eyüp ise akrabalarının kucağında her şeyden habersiz babasına son defa baktı. Şehit Polis memleketi Nurhak İlçesinde öğle saatlerinde düzenlenen cenaze töreninin ardından Nurhak-Höyük mezarlığında toprağa verildi.

Şehit polis Salman Polat’ın cenaze namazını Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher kıldırdı. Şehidin naaşı daha sonra Nurhak Höyük mezarlığında toprağa verildi. Şehit için düzenlenen cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Nevzat Pakdil,  Yıldırım Ramazanoğlu,  MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,  İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, emniyet mensupları, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek de törene çelenk gönderdi.