Kahramanmaraş’ta İtfaiye Müdürlüğü tarafından 115 okulda yangın ve güvenlik tedbirleri Risk Analizi çalışması yapıldı.

 

İtfaiye eğitmenleri ve çavuşları tarafından ilimizde bulunan 115 okulda yangın ve güvenlilik tedbirleri yerinde incelenerek risk analizi çalışması yapıldı.

Ekipler ikişer kişilik gruplar halinde; okul müdürleri ve öğretmenleri eşliğinde, okullarımızdaki yangın dolaplarını, yangın söndürme tüplerini, yangın kaçış merdivenlerini, alarm sistemlerini, yangın söndürme ekiplerini, hindrant (yangın musluğu) kontrolü v.b. 32 soruluk yangın ve güvenlik tedbirleri formu incelendi.

Bu incelemeler sonucu eksik görülen maddeler okul yönetimine iletilmiş ve gerekli tedbirlerin alınması istenmiştir, iki nüsha düzenlenerek bir nüshasını okul idaresine bırakılan yangın ve güvenlik tedbirleri formu sık sık yapılacak rutin denetimlerde kontrol edilerek eksiklerin gidermesi ve sürekli çalışır durumda bulundurulması sağlanacaktır.

İtfaiye Müdürlüğü’nce kamu kurum ve kuruluşlarında, fabrikalarda, okullarda, yurt pansiyon ve otel gibi yangın yönünden riskli tüm binalarda yangın ve güvenlik risk analizi çalışması aksatılmadan yürütülecektir.