Maraşta Haber
Maraşta Haber

Poyraz : “Bundan Sonraki İşimiz Dönüşüm, Ulaşım”

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Aksu Tv’de yayınlanan Şehre Dair Programında Mesut Tuğrul’un canlı yayın konuğu oldu. Rekreasyondan- restorasyonlara, yeşil alanlardan- parklara, sosyal belediyecilikten-kültürel etkinliklere, kentsel dönüşümden-ulaşıma kadar birçok konularda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Belediyesi olarak bundan sonraki işlerinin dönüşüm ve ulaşım üzerine yoğunlaşacağını ifade etti. TÜM TÜRKİYEYİ BEKLİYORUZ İlkini Ankara’da gerçekleştirdikleri […]

Poyraz : “Bundan Sonraki İşimiz Dönüşüm, Ulaşım”

29 Ağustos 2013 - 15:15A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Aksu Tv’de yayınlanan Şehre Dair Programında Mesut Tuğrul’un canlı yayın konuğu oldu.

Rekreasyondan- restorasyonlara, yeşil alanlardan- parklara, sosyal belediyecilikten-kültürel etkinliklere, kentsel dönüşümden-ulaşıma kadar birçok konularda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Belediyesi olarak bundan sonraki işlerinin dönüşüm ve ulaşım üzerine yoğunlaşacağını ifade etti.

TÜM TÜRKİYEYİ BEKLİYORUZ

İlkini Ankara’da gerçekleştirdikleri tanıtım günlerinin ikincisini İstanbul’da düzenleyeceklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “4-8 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Feshane Kültür Merkezi’nde düzenleyeceğimiz Kahramanmaraş Tanıtım Günlerimize tüm Türkiye’yi bekliyoruz. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum. Biz bu programları yaparken, ne Mısır’da ne de Suriye’de bu katliamlar yoktu. Biz Tanıtım Günleri programındaki bütün konserleri iptal ettik. Sadece Ahmet Özhan ile İbrahim Sadri sahne alacaklar. İnsanlarımız sakın yanlış anlamasınlar.

Biz belediyecilik alanında esas yapmaya çalıştığımız kendi değerlerimizi ortaya çıkarmak. Şu anda yapmak istediğimiz ve yapmaya çalıştığımız bu. Üç büyük kentin yanı sıra şehrimiz neden dördüncü büyük kent olmasın” diye konuştu.

KALDIRIMLARIMIZ DÜNYA STANDARTLARINDA

Kaldırım çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Ben belediye başkanı olarak seçildiğimde İngiltere’ye gitmiştim. Oradaki kaldırımlarda bazalt taşı kullanıldığını gördüm. Benim memleketimde de bunu yapabilir miyim diye düşünmüştüm. Vatandaşlarımız kaldırım yapıyor diyorlar ama şu anda döşediğimiz bazaltın kendi tesisimizi kurduk. Bu döşediğimiz bazaltlar bu şehrin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Bundan sonraki görev alacak belediye başkanlarının kaldırım yapma sorunu olmayacak. Şu anda yaptığımız kaldırımlar, Avrupa ve dünya standartlarına uygun olarak yapılıyor. Yüzde 6 eğimli olarak ve bazaltın yanı sıra özel işaretli taşlar kullanarak yapılan kaldırımlardaki en büyük amacımız, engelli kardeşlerimizi hayatın içine katmak. Engelli kardeşlerimiz âma olsa bile kendi başına evinden çıkacak. Çarşıya inecek, alışverişini yapacak ve kendi başına tekrar evine dönebilecek duruma getiriyoruz” diye konuştu.

YEŞİLALANDA CİDDİ MESAFE KATETTİK

Göreve geldiklerinde her mahalleye bir park projesi kapsamında bir hayli yol kattetiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Bizim çocukluğumuz zamanında mahalleye kamyonlar gelirdi ve insanlar o kamyonlarla Fırnız’a Tekir’e ya da Kapıçam’a giderlerdi. Yeşil alan ve parklar bu memleket için bir ihtiyaçtı. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1,5 metrekare civarında iken 10 yılda bu rakamı 7,5 metrekare civarına çıkardık. Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı, Kılavuzlu Mesire Alanı, Çamlık Parkı, Aşık Mahsuni Şerif Parkı, Arslanbey Mesire Alanı gibi büyük parkları hizmete sunduk. İlk defa 12 Şubat Parkı’nı yaptığımızda –ki o park 20 dönümlük bir alandı- Karasu’nun açılışı ile birlikte Sayın Başbakanımıza açılışını yaptırmıştık. Arslanbey Parkımızın açılışını da 15 Eylül’de yapacağız. Bunu biz kendimiz açacağız. Sayın Başbakanımızın yaptığı açılışlar toplu açılışlar olduğu için bu parkımıza çok büyük önem verdik ve 500 dönümlük bir alanda çok değişik bir park yaptık. Açılışıı da özellikle 15 Eylül’e koyduk ki, okullar açılmadan bir gün önce aileler oraya gelsinler, çocuklar oynasınlar ve iyice enerjilerini boşaltsınlar. Gittikleri zaman ailelerimiz görecektir, öyle üç-beş oyun grubu yerleştirme olmadı. Macera oyun grupları başta olmak üzere çocuklarımızın rahatlıkla içine girip oynayacağı süsü havuzları da yaptık ki aileler endişe etmesinler diye. Milli Mücadele’de öncü rolü oynayan Arslanbey’in (Toğuzata) adını verdik ve girişe onun heykelini de yaptık. Bütün halkımızı açılışımıza bekliyoruz. Orada zaten döner de kesip ikram edeceğiz” diye konuştu.

KILAVUZLU REKREASYON ALANI İHALEYE ÇIKIYOR

Kılavuzlu’da yaptıkları Mesire Alanını da içine alan Kılavuzlu Rekreasyon Alanı projesinde uygulama safhasına gelindiğine dikkat çeken Başkan Poyraz: “Kılavuzlu da 1700 dönümlük bir rekreasyon alanı oluşturuyoruz. Şu anda uygulama projesinin ihalesine çıkılacak. Oraya mükemmel bir rekreasyon alanı kazandıracağız. Bunun haricinde Kumaşır Gölü’nü de Malik Ejder Türbesi ile birlikte tekrar ele alıyoruz. Proje çalışmalarımız tamamlandı. Orasını da bizim çocukluğumuzdaki gibi kayıklarla gezilen bir yer haline getireceğiz.

Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız başka şehirlere gittiği zaman bunlar bizim şehrimizde niye yok demesinler diye uğraşıyoruz. Burada bir konuyu daha açıklama gereği duyuyorum. Her fırsatta Gaziantep örneği veriliyor ama sadece Şahinbey Belediyesi’nin bütçesi 700 milyon lira. Oysa biz göreve geldiğimizde 30 milyon lira bütçemiz vardı ve şu anda bu 300 milyon civarında.

Burada sizin vasıtanızla halkımıza bir müjde daha vermek istiyorum. Arkadaşlarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Alıçsekisi mevkiinden Yeşilvadi’ye (Muhsin Yazıcıoğlu Parkı) oradan da Çamlık Restaurant’ta (Pınarbaşı çamlık Parkı) oradan da tekrar Alıçsekisi’ne  teleferik kuracağız” diye müjde verdi.

15 HEKTARLIK BİR ALANDA  DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Halk arasında eski sanayi olarak adlandırılan Menderes Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarına dikkat çeken Başkan Poyraz: “Bugün itibariyle baktığımızda orada 15 hektarlık bir alan boş duruyor. Kimi işyerleri özelliğini yitirmiş ve boşaltılmış kimileri de kullanılamaz duruma gelmiş. Orada yepyeni bir yerleşim alanı oluşturuyoruz.

Eski SSK binasının oradan Dr. Mustafa Meydanı’na kadar olan 15 hektarlık bir alanda çalışamalrı başlatıyoruz. Plazası, camisi, gençlik merkezi gibi sosyal binaları başta olmak üzere güzel bir cazibe merkezi oluşturacağız. Orada ayrıca Dulkadiroğlu Belediyesi için belediye hizmet binası da olacak ve 150 milyon liralık bir yatırım gerekiyor” diye konuştu.

İLK ETAPTA 5 BİN EV TESPİT EDİLDİ

Başta Gayberli Mahallesi olamk üzere kentsel dönüşüme ağırlık verdiklerine dikkat çeken Başkan Poyraz: “Gayberli, Etikent, Serinkent ve Sümerevler’de çalışmalarımız başladı. Arkadaşlarımız 5 bin konut tespit ettiler. Buralarda çalışmalarımız önümüzdeki günlerde başlayacak. Biz insanlarla görüşeceğiz. Evlerini kamulaştıracağız ve evini boşaltanlara parasını ödeyeceğiz. Bazı vatandaşlarımız kış geliyor diye endişe etmesinler bu kış herhangi bir çalışma olmayacak. Şimdilik rahat rahat otursunlar evlerinde. Ayrıca insanlardan para almak yerine belediye olarak orada yoğunluk artışı yapacağız” diye konuştu.

30 YILLIK İMAR PLANI HAZIR

Şehrimizin 1980 yılında yapılan İmar Planının ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğine işaret eden Başkan Poyraz: “ 1980 yılında çizilen imar planı bir çok revizelere uğramış. Biz şimdi 1/5000’lik imar planını hazırlattık. 1/1000’lik imar planı da önümüzdeki günlerde hazır olur. Bunlar tamamlandığı zaman bu şehrin 30 yıllık imarını planlamış olacağız” dedi.

BUNLAR BİZİM BELGEMİZ

Kahramanmaraş Belediyesi’nin 10 yıllık icraatlarını kitaplaştırdıklarına dikkat çeken Başkan Poyraz: “ Göreve geldiğimiz 2002 yılından 2012 yılına kadar geçen dönemdeki 10 yıllık çalışmalarımızı, hizmetlerimizi kitap haline getirdik ve bastırdık. Daha önceleri belediyenin doğru dürüst bir arşivi bile yoktu.

On yıl içerisinde yapılan hizmetleri tek tek kayıt altına aldık. Başkanın ekibi yok diyenler bu hizmetleri görmüyorlar mı? Yarın bir gün bu kitaplara bakıldığında bizim torunlarımız işte böle hizmetler yapılmış denecek.

Dahası sadece Karasu bile başlı başına bir hizmettir. Bugün Turgut Özal Bulvarı adını verdiğimiz yeni bir yol açtık ve 15 gün içerisinde asfaltı yapılacak. Üniversite öğrencilerimiz ve hocalarımız bu yolu kullanacaklar.Erdem Bayazıt Bulvarını açtık. Akdere’yi trafiğe açtık. Şimdi yeni imar planımızda Kayseri yolundan  terminalin oraya yeni bir yol açacağız. Kültür Anıtı Kavşağı dediğimiz bölge artık şehir merkezi oldu ve çevre yolu olmaktan çıktı.

Atıksu arıtma tesisinde çalışmalarımız tamamlandı. 42 milyon avroluk hibe alıyoruz ve bu projeyi de bitirince hem atık suları arıtacağız hem de enerji üreteceğiz.

Bu şehrin lat yapı sorunu bitmiş, içme suyu problemi kalmamış, cadde ve sokakları pırıl pırıl. Bundan sonra biz ne yapacağız. Bundan sonraki işimiz dönüşüm ve ulaşım sorunu olacaktır.” diye konuştu.

1410 KONUT YAPACAĞIZ

Toplu Konut çalışmalarına da devam ettiklerine işaret eden Başkan Poyraz: “Gölkent Konutları’Nda temel çalışmaları başladı. Şimdi Doğukent’e kardeş yeni bir toplu konut çalışmasına başlıyoruz. 1410 konutluk bu projede sadece 50-60 muhtarımıza öncelik tanıyacağız ve gerisini de halkımıza sunacağız. Bu sefer ön kayıt almayacağız. Gölkent Konutları için yapılan müracaatları değerlendireceğiz ve bu sefer kayıtların ciddi olması için de cüzi bir kayıt parası alacağız. Brüt 120 metrekare olacak ve Gölkent Konutlarından bir oda fazla olacak. Yanı şartlar geçerli olacak” diye konuştu.

ALTIN ÜÇGENİ OLUŞTURACAĞIZ

Hedeflerinde bir Altın Üçgen oluşturmak olduğuna işaret eden Başkan Poyraz: “Çarşılarımızda restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere.  O konu tamamlandı onun için hiç girmiyorum. Burada Kaleyi de elden geçirdik. Şimdi Kültür Parkımız kaldı. Kültür parkımızın da çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağız.Orada bulunan esnaflarımız birer-ikişer dükkanları boşaltmaya başladılar zaten. Kent Meydanı ortaya çıktı. Şehrimiz nefes aldı. Şimdi Yusuflar Mahallesi’nde de çalışmalara başlayacağız. Şehrimize gelen insanların gezip görmesi için Altın üçgen adını verdiğimiz bir cazibe merkezi oluşturacağız. Daha önceleri de çok söyledim. Bu memleketi iki-üç kilo dondurma laıp gidilen bir şehir olmaktan kurtaracağız” diye konuştu.

KÜTÜPHANECİLİKTE İLERİ SEVİYEDEYİZ

Sosyal belediyecilikte belirli bir seviyeye çıktıklarının altını çizen Başkan Poyraz: “Bugün itibariyle sosyal belediyecilik konusunda bir hayli iyi durumdayız ve bazı belediyelerden çok çok öndeyiz. Bunun haricinde bu şehirde kültürel manada yaptığımız hizmetlerle de ileri seviyedeyiz. Düzenlediğimiz sempozyumlar, konferanslar, panellerle bu şehrin 800 yılını kayıt altına aldık.  Göreve ilk geldiğimizde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ni devraldık. Orada bir kütüphane oluşturduk ve bundan sonra da şehrimizin muhtelif yerlerine bu kütüphaneleri serpiştirmeye başladık. Şu anda kütüphane zengini bir şehiriz. Ayrıca şimdi taziye evi yaparken iki katlı yapıyoruz. Alt katını taziye evi üst katını da kütüphane yapıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha rahat ortamlarda ders çalışması için bütün kütüphanelerimiz akşam 23.00’e kadar hizmet vermektedir.

Bu vesile ile bu yıl eğitim öğretim döneminde bütün öğrencilerimize başarı dileklerimi iletiyorum.  Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatıdır. Hepinize başarılar diliyorum. Allah zihin açıklığı versin.

Buradan halkımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. 15 Eylül 2013 Pazar günü hizmete açacağımız Arslanbey Parkımızın açılışına tüm halkımızı davet ediyorum. Çocuklarımız okula başlamadan önce gelsinler orada gönüllerince eğlensinler ve hoşça vakit geçirsinler” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ