Şemdinli ilçesi Umurlu Taburu’na, saat 11.40 sıralarında yeni bir saldırı daha düzenlendi.

 

Pkk üyeleri tarafından dün düzenlenen saldırının ardından Umurlu Taburu bugün yine saldırıya uğradı. Saldırının ardındanHakkari’den havalanan Kobra tipi helikopterler, çıkan çatışmada güvenlik güçlerine havadan destek veriyor. Bölgede yer yer sıcak saatlerin yaşandığı belirtilirken, çatışma ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Derecik beldesine bağlı Gelişen köyün yakınlarında askeri konvoya Pkk üyeleri tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi. Can kaybının olup olmadığı hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, Gelişen ve Samanlı Karakollarından bölgeye obüs ve havan atışların yapıldığı belirtildi.

 

DÜN AYNI KARAKOLDA 1 ŞEHİT VERİLDİ

Hakkari Valiliği’nden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Umurlu köyündeki askeri birliğe Pkk mensupları tarafından havan topu tacizi yapıldı. Ardından bölgede başlatılan operasyonlarda çıkan çatışmada 1 asker şehit olurken, 5 asker yaralanmıştı

Daha sonra gerçekleştirilen operasyonlarda 5 teröristin öldürüldüğü bildirilmişti.

ÖNCÜ BİRLİĞE ÖZEL DARBE

Dün, Derecik ve Umurlu köyünde yapılan saldırıda 1 asker şehit olurken, 5 asker ise yaralandı. Çatışmada 5 Pkk’lı öldürüldü.

Şemdinli’deki üçüncü saldırı girişimi de dün saat 20.30 sıralarında ilçe merkezinde gerçekleşti. Teröristlerin ilçe girişinde baskında kullanacakları silah ve roketleri bir araca yüklediği istihbaratını alan özel harekat polisi harekete geçti.

5 kişi olduğu belirlenen öncü terörist grup 360 derece dönen ve sürekli ateş imkanına sahip kobra aracıyla vurularak, etkisiz hale getirildi. Öncü birliğin yokedilmesi üzerine kaçmaya çalışan 25 terörist de özel harekat polislerinin elinden kurtulamadı. Şemdinli Kaymakamı Mesut Öztürk, ilçe merkezini basmak isteyen yaklaşık 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini doğruladı.