Palmiye Sitesi'nin Firari Müteahhidi Ali Babaoğlu Tutuklandı

Palmiye Sitesi'nin Firari Müteahhidi Ali Babaoğlu Tutuklandı
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde yıkılan ve 150 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi'nin firari müteahhidi Ali Babaoğlu tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili derinden etkileyen, 6 Şubat depremleri olarak anılan büyük depremin yankıları hala sürüyor.

Kahramanmaraş Onikişubat'taki Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'nde bulunan Palmiye Sitesi'nin 3 bloku da depremde yıkıldı. Bu sitelerde toplamda 150 kişi hayatını kaybetti ve 16 kişi yaralandı.

Müteahhit Hacı Ahmet Ersoy ve jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu, soruşturma çerçevesinde alınan ifadelerinden sonra "adli kontrol kararı" ile serbest bırakıldı. Müteahhit Ali Babaoğlu hakkında da 12 Şubat 2023'te tutuklama kararı verildi. Aradan geçen 1,5 senelik süreçte Babaoğlu yakalanamamıştı.

Depremden bir sene sonra firari müteahhit Babaoğlu'nun İzmir Çiğli'de Karşıyaka 7. Noterliği'ne giderek oğlu Mustafa Babaoğlu'na gayrimenkulleri ve araçların satışı ile banka işlemleri gibi çok sayıda konuda vekalet verdiği tespit edildi.

Babaoğlu, İzmir Karşıyaka'da emniyet güçlerince gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.