Kahramanmaraş’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Hasan Altın gözetiminde merkez okullarda yapılan deprem, tahliye, kurtarma ve yangın tatbikatları gerçeğini aratmıyor.

 

Türkiye’nin  topraklarının yüzde 92 si deprem kuşağında bulunması ve özellikle Kahramanmaraş’ın Birinci derecede deprem fay hattı üzerinde olması her an hazırlıklı olmamızı gerektiriyor. Milli Eğitim Bakanlığınca  her yıl tüm okul ve bağlı kuruluşlarda yapılmasını isteği 28 Şubat İkaz alarm ve 1-7 Mart deprem haftasında tatbikatlar aksatılmadan yapılmaktadır.

 

Bu çerçevede 01 Mart 2013 tarihinde  Atatürk Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Lisesinde  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Hasan Altın, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ve KADAK ekibinin organizesinde deprem tahliye ve kurtarma ile yangın tatbikatı yapıldı.  Tatbikat sonrasında öğrenci ve öğretmenlere arama kurtarma aracının içindeki malzemeler ve kullanım alanları tatbiki olarak anlatıldı. Bu tür çalışmaların diğer okullarda da devam etmektedir.