Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Niğde’de gezilerini Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda öğrenciler ve Akademisyenlerle buluştular.

Yoğun ilgi gösterilen programda, amaçlarını anlatmak için konuşmaya başlayan Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, tepkilerden dolayı konuşmasını tamamlayamadı.

Konuşmasının bir bölümünde silahın, ülkenin, hukukun, siyasetin ve toplumsal ilişkilerin kimyasını bozduğunu belirten Taşgetiren :

Silah devreden çıksın, ülkemizde insan hakları veya herhangi bir başka alanda sorun varsa onları sağlıklı bir iletişim ortamında konuşalım, tartışalım, çözümler arayalım. Hormonsuz, organik bir ortam oluşsun. İlişkilerimiz organik bir nitelik kazansın. Bize de bu barış sürecinin daha da geliştirilmesi, daha sağlıklı bir zeminde ilerlemesi noktasında bir sorumluluk verildi. Hükümetin bir yan kuruluşu değiliz. Burada farklı üniversitelerde akademik faaliyet yürüten hocalarımız, gazetecilerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz var. Bizim de sürece ilişkin kendimize özgü değerlendirmelerimiz, Türkiye’nin sorunlarına ilişkin farklı farklı değerlendirmelerimiz bulunuyor ama bütün bunların 30 yıldan beri devrede olan silahtan arındırılmış bir ortamda konuşulmasını sağlıklı buluyoruz. Süreci öyle okuyoruz.” diye konuştu.

Programın soru-cevap bölümündeyse akademisyenler ve öğrenciler, Akil İnsanları adeta soru yağmuruna tuttular. Gergin ortamda verilen aşırı tepki nedeniyle akil insanlar heyeti sorulara cevap veremedi.

Daha sonra bir öğretim görevlisinin Akil İnsanları savunması üzerine, bazı öğretim görevlileri ile öğrenciler, akil insanlar heyetini savunan öğretim görevlisinin üzerine yürüdüler. Salonda kısa süreli arbede yaşanmasıyla araya güvenlik görevlileri girerek olay büyümeden önlenmiş oldu. Tepkilerin devam etmesi üzerine ıslık ve yuhalamalarla Akil İnsanlar toplantıyı bırakarak salondan ayrıldı.