Maraşta Haber
Maraşta Haber

Milletvekili Mesut Dedeoğlu : Türkiye İthalat Mezarlığı Haline Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde geri dönüşüm konusunda yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi konusunda Meclis araştırması açılmasını istedi.   Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na geri dönüşüm konusunda araştırma önergesi veren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, önerge gerekçesinde gelişen toplum düzeyine paralel bir şekilde ülkemizde katı atık miktarının sürekli olarak artmakta olduğunu vurguladı. […]

Milletvekili Mesut Dedeoğlu : Türkiye İthalat Mezarlığı Haline Geldi

18 Kasım 2012 - 20:24A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde geri dönüşüm konusunda yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi konusunda Meclis araştırması açılmasını istedi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na geri dönüşüm konusunda araştırma önergesi veren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, önerge gerekçesinde gelişen toplum düzeyine paralel bir şekilde ülkemizde katı atık miktarının sürekli olarak artmakta olduğunu vurguladı.

Artan bu katı atıkların sadece değeri yüksek boş alanları doldurmakla kalmayıp aynı zamanda hava, su ve toprak kirliliğine de sebep olduğuna işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, araştırma önergesinin gerekçesinde ayrıca şu konulara yer verdi:

“Dünya üzerinde yaşanan bu durum Avrupa Birliği’ni de harekete geçirmiştir. Avrupa Birliği tarafından hazırlanan altıncı çevre eylemi planının, dört önemli öncelikli konularından birisi de atık önleme ve yönetimi programı olmuştur.

Atık önleme ve yönetimi programı ülkemizde daha da geliştirilmelidir. Atıkların ekonomiye kazandırılması bakımından Avrupa Birliği Eylem Planı büyük önem taşımaktadır. Geri dönüşüm konusunda ülkemizde üretici ve tüketici alışkınların değişimi gerekmektedir.

Bu konuda; atık önleme, atık azaltma, yeniden kullanma, geri dönüşüm, enerjinin geri kazanımı ve bertaraf etme gibi uygulamalar devreye sokulmalıdır.

Atıkların bertaraf edilmesi ülkemizde mümkün olduğu kadar azaltılmalıdır. Atık depolama konusunda yer seçimine çok dikkat etmelidir. Bu konuda uygun olmayan yerlere izin vermemeli ve yer seçimi titizlikle yapılmalıdır.

Çöplere giden kâğıtlar, değer kaybetmeden geri dönüşüme hazırlanmalıdır. Hammaddesi tamamen ithalata dayalı olan kâğıdın geri dönüşümü mutlaka sağlanmalıdır.

Kâğıt ve pet ambalajlar her hangi bir yerde enerji elde etmek amacıyla kullanılmamalıdır. Atık kâğıtlar kesinlikle geri dönüşüme gitmelidir. Geri dönüşüm ürünleri; ambalajlı olarak piyasaya süren işletmeden satış noktaları ve vatandaşlardan oluşan geniş bir gurubu ilgilendirmektedir.

Hemen hemen her sektörde birçok ürün ambalajlı olarak satışa sunulmaktadır. Ülkemizde ambalaj malzemelerinin üretimi ve tüketimi endüstriyel gelişmeye paralel olarak her geçen gün büyümekte, içindeki ürünü tükettikten sonra ise yaramaz dediğimiz ve çöpe attığımız atıklar toplumun ortak malı olmaktadır.

Dolayısıyla çöp atıklarının sadece belediyeler ve asıl sermayenin malı olarak kabul edilmez. Çünkü geri dönüşüm ayrı bir sanayi koludur. Bu ambalaj atıkları geri dönüşüm tesislerinde başka ürünlere dönüştürülmelidir.

Mesela süt kutuları mobilya sektöründe, pet ambalajlar tekstil sektöründe alüminyum kutular beyaz eşya sektöründe kullanılmaktadır.

Geri dönüşüm sektörü; ülkenin sağlıklı ve güvenli bir şekilde büyümesine israfı önlemeye,  ithalatı azaltmaya, milli gelir artışına, toplum sağlığına, doğanın korunmasına, enerjide tasarruf yapılmasına, yer altı zenginliklerinin daha uzun ömürlü olmasına çok önemli katkılar sağlamaktadır.

Ülkemizde yeni gelişmekte olan geri dönüşüm sektörüne destek ve teşvikler vererek, yeni teknoloji ve Ar-ge çalışmalarının başlatılması gerekmektedir.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ