Malatya'da Çiftçilere Ücretsiz 35 Ton Arpa Dağıtıldı

Malatya'da Çiftçilere Ücretsiz 35 Ton Arpa Dağıtıldı
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Malatya'da çiftçilere 35 ton arpa ücretsiz dağıtımı yapıldı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve Ar-Ge sahasında hasadı gerçekleştirilen 35 ton arpa depremde zarar gören çiftçilere yüzde 100 hibe kapsamında verildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit tarafından ilçenin tarımsal potansiyelini güçlendirecek, çiftçilere destek olacak hizmetlerine bir yenisini daha ekledikleri ifade edildi.

Depremlerde zarar gören çiftçilere 35 ton arpa dağıtılarak ilçenin tarımsal gücünün artmasına destek olduklarını ifade eden Geçit, şu sözleri kullandı:

"Şehrimizi ve ilçemizi ayağa kaldırma sürecinin sadece inşaat faaliyetlerinden ibaret olmadığını biliyoruz. İnşa, ihya ve imar sürecinin toplumun tüm kesimlerine hitap edecek hizmetlerle sürdürülmesi halinde başarı olacağı kanaatindeyiz. Burada sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Yeni dönemdeki hizmetlerimiz ve projelerimizle tarımı yapılaşmaya kurban etmeyeceğiz, tarımı bilinçli bir politikayla, paydaş tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde birlikte hareket ederek gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde destekleyeceğiz. Bu etkinlikle birlikte çiftçilerimizin yeniden üretim yapabilmeleri ve ekonomik olarak güçlenmelerini hedefliyoruz. Depremden zarar gören çiftçilerimizin yaralarını sarmaya devam edeceğiz."

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar ise tarımın önemli bir sektör olduğunu aktararak, "Bu sektöre alın teri ve gayretleriyle destek veren çiftçilere ve üreticilere ne kadar destek verirsek az kalır. Büyük bir afet yaşamamıza rağmen çiftçilerimiz zor şartlara rağmen üretimlerine devam ederek büyük bir fedakarlık gösterdiler. Bakanlık, Valilik ve İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimize her türlü şartta destek ve katkı sunmaya devam edeceğiz." dedi.

Konuşmalardan sonra hazırlanan arpa torbaları çiftçilere teslim edildi.