Madde Bağımlılığı ile Etkin Mücadelede Yapılacaklar Görüşüldü

Madde Bağımlılığı ile Etkin Mücadelede Yapılacaklar Görüşüldü
Adıyaman'da, madde bağımlılığı ile mücadele için Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Bağımlılıkla mücadele çerçevesinde, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda düzenlenecek faaliyetleri belirlemek için gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Osman Varol başkanlığında düzenlendi.

Uyuşturucu ile mücadelede görevli kamu kurum ve kuruluşların katıldığı toplantıya amir ve personeller ile bazı STK temsilcileri de katılım gösterdi.

Toplantının sekretaryasını İl Sağlık Müdürlüğü yaptı. Toplumu ve özellikle gençleri derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konusunda 2024'te gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilerek, bundan sonraki süreçte koruyucu ve önleyici tedbirler ile yapılması gereken çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgiler sunuldu.

Yapılan sunumlardan sonra toplantıya katılanlar bağımlılık sorunu ve bu sorunun çözümü konusunda yapılabileceklere yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Vali Osman Varol, gerçekleştirilen toplantıda "Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan, dijital bağımlılıktan ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunması amacıyla uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene dek mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.