Maraşta Haber
Maraşta Haber

Küçük Ensarlar, Küçük Muhacir Kardeşleriyle Buluştu

Temiz ve körpe yürekli küçük ensarlar , küçük muhacir kardeşleriyle Dulkadiroğlu-Namık Kemal Mahallesi Melek İpek İlkokulunda buluştu Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü KADEP Projesi kapsamında Aralık ayı değeri “Misafirperverlik” olması nedeniyle Onikişubat İlçesinin gözde okullarından Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Okul Müdür Yardımcısı Seher İlhan Kurt, Okul Psikolojik Danışmanı Ömer Faruk Hozulu, bu projeyi hazırlayıp hayata geçiren […]

Küçük Ensarlar,  Küçük Muhacir Kardeşleriyle Buluştu

02 Ocak 2016 - 20:07A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Temiz ve körpe yürekli küçük ensarlar , küçük muhacir kardeşleriyle Dulkadiroğlu-Namık Kemal Mahallesi Melek İpek İlkokulunda buluştu

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü KADEP Projesi kapsamında Aralık ayı değeri “Misafirperverlik” olması nedeniyle Onikişubat İlçesinin gözde okullarından Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Okul Müdür Yardımcısı Seher İlhan Kurt, Okul Psikolojik Danışmanı Ömer Faruk Hozulu, bu projeyi hazırlayıp hayata geçiren 1-I sınıfı Öğretmeni Nermin Yorulmaz, sınıf öğrencileri ve bir grup velisiyle birlikte Dulkadiroğlu İlçesinde farklı projelere imza atan Namık Kemal Mahallesi Melek İpek İlkokulunda eğitim öğretim görmekte olan Suriyeli küçük muhacir kardeşlerinin ikinci sınıflarını ziyaret ettiler.

1-I Sınıf Öğretmeni Nermin Yorulmaz’ın KADEP Projesi ve ayın değerinin “Misafirperverlik” olması sebebiyle projelendirdiği ve duyarlı velilerinin de sınırsız maddi ve manevi destek vermesiyle, Onikişubat İlçemizde “Eğitimin İncisi” sloganıyla yola çıkan Okul Müdürü Mehmet Sarı’nın da bu projeyi sahiplenmesi ile ortaya güzel bir faaliyet çıktı.

Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu kafilesi saat ikide okula giriş yaptılar. Okula gelen kafileyi ve kendileri küçük ama yaptıkları davranışları büyük olan küçük ensarları kapıda karşılayarak küçük muhacir kardeşlerinin sınıflarına kısa bir ziyarette bulunarak programın sunulacağı Melek İpek Konferans Salonuna davet edildiler.

Açılış konuşmasını ev sahibi olarak Namık Kemal Mahallesi Melek İpek İlkokulu Müdürü Erol Yorulmaz yaptı. Okul Müdürü Erol YORULMAZ yaptığı konuşmasında ; “Necip Fazıl Kısakürek İlkokulumuzun okulumuza yapmış olduğu bu ziyaretle çok büyük bir misyonu gerçekleştirdiğini belirterek okul idaresine, etkinliğe bizzat katılan okul müdür yardımcısı Seher İlhan Kurt’a, bu projeyi gerçekleştiren 1-I sınıf öğretmeni Nermin Yorulmaz’a, velilerine ve öğrencilerine, okul psikolojik danışmanı Ömer Faruk Hozulu’ya teşekkür ederek sözlerine başladı.”

Yorulmaz;”Muhacir: Mekke’nin fethine kadar geçen süre içinde, dini uğruna, evini-barkını, malını-mülkünü, âilesini, kabîlesini, akrabasını, bütün varlığını Mekke’de bırakarak peygamber efendimizin  izniyle Medine’ye göç eden Mekke’li Müslümanlara “Muhâcirler” adı verilmiştir.

Ensar: Ensar, Arapçada “yardım edenler, yardımcılar” demektir  Mekkeli Müslümanlara yardım eden Medineli Müslümanlara da Ensar denir.

Ebu Said radıyallahu anh anlatıyor: ““Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:”Benim kendisine sığındığım sırdaşım ehl-i Beyt’imdir, dayanağım da Ensar’dır. Öyleyse onların (Ehl-i Beyt ve Ensâr’ın) kusurlularını affedin, faziletli olanlarına da sarılın.”

İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: “Allah’a ve ahirete iman eden kimse Ensâr’a buğzetmesin.”

Sehl İbnu Sa’d radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: “Ensâr iç gömlek, insanlar da dış gömlek (mesabesinde)dirler.”

Amr İbnu Avf radıyallahu anh anlatıyor: “Resülullah aleyhissalâtu vesselâm: “Allah, Ensarı, Ensarın oğullarını, Ensarın oğullarının oğullarını rahmetine bandırsın” buyurdular. “  Bugün yaptığınız bu ziyaretle ve olanı paylaşımınızla, küçük ensarlarımızla küçük muhacir kardeşlerimizin arasında kurduğunuz bu gönül bağı ile aynı zamanda büyük yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun ve ilanının ilk temel taşıdır” dedi.

Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Müdür Yardımcısı Seher İlhan Kurt “Okul Müdürü Sayın Mehmet Sarı’nın bu programa toplantısının olması nedeniyle katılamadığını belirterek, selamlarını iletip konuşmasına devam etti.

Seher İlhan Kurt “Bizde bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Bu atasözünü bizim öğrencilerimiz çok iyi bilir. Biz KADEP projesi kapsamında Aralık ayı değerimizin “Misafirperverlik” olması sebebiyle bu ziyareti anlamlı kılmanın şu an iç huzurunu yaşıyoruz. Sizleri ziyaret etmek ve var olanımızı paylaşmak için bugün buraya geldik. Geldiğimize sizleri gördükten sonra daha da mutlu olduk. Bu projeyi hazırlayan ve gerçekleşmesine sebep olan Nermin Yorulmaz’a  ve velilerine, bizi ağırlayan Namık Kemal Mahallesi Melek İpek İlkokulu idaresine ve çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

 Bu projeyi velileri ile güzel bir koordinasyon kurarak hazırlayan ve tüm öğrencileriyle katılan 1-I sınıf öğretmeni Nermin Yorulmaz yaptığı konuşmasında:” Ben aslında öğrencilerimle bir köy okulumuza ziyarette bulunmak istiyordum. Ama Dulkadiroğlu İlçemizde eşimin görev yaptığı okulda eğitim öğretim görmekte olan Suriyeli kardeşlerimizin olduğunu biliyordum. Bu nedenle bu ziyaretin daha anlamlı olacağına karar verdim. Böyle bir etkinliği ilk düşündüğümde eşim ve okul müdürümle paylaştım. Çok memnun oldular. Daha sonra öğrencilerim ve velilerimle bu projeyi paylaşarak neler yapabiliriz noktasında paylaşımlarda bulunduk. Bu ziyareti gerçekleştirirken elimiz boş gitmek olmazdı. Çam sakızı çoban armağanı hediyeler götürdük. Bu ziyaretimizde çok güzel bir şekilde karşılanmamız ve ağırlanmamız bizleri çok mutlu etti. İyi ki gelmişiz” dedi.

Okul Müdürü Erol Yorulmaz “Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Ailesine bu anlamlı ziyaretleri için teşekkür etti. Misafirlerimizi uğurladıktan sonra gelen hediyeleri muhacir kardeşlerimize dağıttık. Gözlerindeki sevinç ve mutluluk bizleri de mutlu etti. Biz bir sınıf düşünürken çok sağ olsunlar 5-6 sınıfımızı birden sevindirdiler” dedi.

necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (4) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (8) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (9) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (14) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (16) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (17) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (20) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (22) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (23) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (24) copy necip fazıl kısakürek ilkokulu etkinlik haberi (25) copy

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ