Maraşta Haber
Maraşta Haber

KSÜ Rektörü Deveci’ye “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” Takdim Edildi

Azerbaycan Milli Lideri Haydar ALİYEV’in doğumunun 92. Yıl dönümünde; 2015 yılının KSÜ Azerbaycan Üniversiteleri arasında işbirliği ve dostluk yılı ilan edilmesi; Azerbaycan ve Türk Dünyası ile ilgili faaliyetleri nedeni ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ’ye Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi tarafından Haydar ALİYEV anısına verilmesi önerilen “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” takdim edildi. Sayın Rektörümüz […]

KSÜ Rektörü Deveci’ye “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” Takdim Edildi

04 Mayıs 2015 - 20:38A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Azerbaycan Milli Lideri Haydar ALİYEV’in doğumunun 92. Yıl dönümünde; 2015 yılının KSÜ Azerbaycan Üniversiteleri arasında işbirliği ve dostluk yılı ilan edilmesi; Azerbaycan ve Türk Dünyası ile ilgili faaliyetleri nedeni ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ’ye Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi tarafından Haydar ALİYEV anısına verilmesi önerilen “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” takdim edildi.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin göreve gelir gelmez Azerbaycan ile kurduğu gönül ve kültür bağları Azeri kardeşlerimiz tarafından karşılıksız bırakılmamış ve Rektörümüz “Kızıl (altın) Döş Nişanı ve fahri Diploma”   ile ödüllendirilmiştir. Bu nişan ve Diplomanın ilk kez Türkiye’den bir Kardaş’a verilmiş olması misafirler tarafından çok anlamlı bulunmuştur. Sayın rektörümüzün de ödülü Kahramanmaraş adına kabul etmesi ilimiz adına gurur verici bulunmuştur.

Duygusal anların yaşandığı törende Azerbaycan temsilcileri ağabey olarak gördükleri Türkiye’nin bu yüksek ilgisini kendilerini çok gururlandırdığını ve heyecanlandırdığını söylemişlerdir.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen “Haydar ALİYEV ve Türk Dünyası” konulu konferans ve “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” takdim töreninin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER yaptı. Vali GÜVENÇER “dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın milli lideri Haydar ALİYEV’i minnet ve şükranla anıyorum, ruhu ve hatırası şadolsun” diye konuştu.

DSC_8712 copy

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER “Ebedi Lider Altın Döş Nişanını Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş DEVECİ’ye layık gören Azerbaycan temsilcilerine üniversitemiz ve vilayetimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Büyükelçisi adına açılış konuşmasını Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe NESİBOVA yaparken NESİBOVA “Göreve geldiği ilk günlerde ilk iş olarak Sayın Rektörümüzün 2015 yılını KSÜ ve Azerbaycan Üniversiteleri arasında işbirliği ve dostluk yılı ilan etmesi bizleri çok mutlu etti. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Büyük liderlerin büyüklüğü yıllar geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır diyen Doç. Dr. Necibe NESİBOVA “bu liderlerden biride milli liderimiz Haydar ALİYEV’dir. Bugün hızla gelişen Azerbaycan Onun eseridir. Onun liderliğinde Azerbaycan tarihte birçok zor dönemeçten başarı ile geçmiştir.”dedi.

DSC_8689 copy

Açılış konuşmalarının ardından Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Kamile ALİYEVA “Haydar ALİYEV ve Türk Dünyası” konulu konferans verdi.

Haydar ALİYEV’in Bağımsız Azerbaycan’ın kurucusu ve mimarı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kamile ALİYEVA “O Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin gelişimine büyük önem vermiş ve onun önderliğinde Türkiye ile birçok stratejik anlaşmaya imza atılmıştır” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi eş başkanı Rasim MEMMEDOV tarafından 2015 yılını KSÜ , Azerbaycan Üniversiteleri arasında işbirliği ve dostluk yılı ilan etmesi, Azerbaycan ve Türk Dünyası ile ilgili faaliyetleri dolayısıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ’ye Azerbaycanın büyük devlet adamı ve lideri Haydar ALİYEV anısına Azerbaycan’ın önemli devlet nişanlarından “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” takdim edildi.

DSC_8643 copy

Törende ayrıca Rektör DEVECİ’ye Türkiye Azerbaycan ilişkilerine yaptığı katkılardan ötürü Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe NESİBOVA tarafından fahri diploma verildi.

Birçok önemli devlet, siyaset ve bilim adamına verilen “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” İlk kez Türkiye’den bir isme verilirken, nişan takdiminde “Türkiye-Azerbaycan dostluk münasebetinin gelişimine yönelik iki ülke arasında ilim, eğitim ve kültür alanında elde edilen başarı ve hizmetlerinden ötürü ve Haydar ALİYEV ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ideallerine sadakatinden ötürü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ “Ebedi Lider Altın Döş Nişanı” ve “fahri diploma” ile taltif edilmiştir.” denildi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Durmuş DEVECİ “bugünkü buluşmamıza vesile olan Azerbaycan’ın büyük devlet adamı Haydar ALİYEV’i rahmetle anıyorum. Bugün bizlere ALİYEV’in kardeşliğimize ve birlikteliğimize verdiği değeri yeniden hatırlatıyor” dedi.

DSC_8589 copy

İki devlet bir millet olan bizler gönülleri her zaman bir olmuş büyük bir milletin fertleriyiz diyen KSÜ Rektörü Prof. Dr. DEVECİ “Tarih boyunca pek çok kez sınanmış ve her defasında güçlenerek bu günlere ulaşmış olan bu kardeşlik, inşallah her gün daha da güçlenerek devam edecektir” diye konuştu.

Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin kardeşliği her türlü mülahazanın, ekonomik ve diplomatik hesabın üzerinde tutan bir birliktelik ve yakınlık olduğunun altını çizen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ; “Büyük devlet adamı Haydar ALİYEV adına verilen Ebedi Lider Altın Döş Nişanı’nı şahsıma layık gördükleri için kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyor, bu nişanı üniversitem, çalışma arkadaşlarım Kahramanmaraş şehrimiz adına kabul etmekten onur duyuyorum” dedi.

Ebedi Lider Altın Döş Nişanı takdiminin ardından Azerbaycan devlet sanatçısı Atabey İSMAİLOV tar ve yine Azerbaycan devlet sanatçısı Selim ABBASOV tarafından keman dinletisi gerçekleştirildi. Büyük beğeni ile izlenen gösterinin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı öğretim elemanları ve KSÜ Öğretim Görevlilerinden oluşan ekip mini bir konser verdi.

Katılımcılar son olarak Azerbaycan Halk Sanatçısı Aygün ZEYNALOVA’nın icra ettiği bir birinden güzel eserlerle müziğe doydu.

Programın sonunda bu büyük ve anlamlı organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Azerbaycanlı misafirlere KSÜ Rektörlüğü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

DSC_8558 copy DSC_8373 copy DSC_8341 copy DSC_8332 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ