1 Aralık Dünya AIDS Günü ve akabinde AIDS haftası vesilesiyle 7 Aralık 2012 Cuma günü saat: 14.00’te K.S.Ü Avşar kampusu Senem Ayşe konferans salonunda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener ‘in katkılarıyla konferans düzenlenmiştir.

 

Konferans K.S.Ü Rektör Yrd. Uğur YILDIRIM, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Tıbbi Hizmet Başkanı Uzm. Dr. Gürkan ÇIKIM, İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker ÇİTİL, İl Sağlık Müdürü Yrd. Mehmet ÖZDEMİR, Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile hekimliği Birim Sorumlusu Dr. Selçuk DERİNÖZ, Halk Sağlığı Müdürlüğü Destek Hizmetleri Birim Sorumlusu Ersin Özgül, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Konferansta Halk Sağlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr .Seren AKTEMUR YİĞİT ve K.S.Ü Tıp Fakültesi Enfeksiyon hastalıklarından Yrd . Doç. Dr. Selma GÜLER sunumlarını yaptılar.

HIV enfeksiyonun önemli bir halk sağlığı problemi olduğu, özellikle korunmasız cinsel yolla bulaştığı, her yıl HIV (+)’ li hasta sayısının hızla arttığı, bu bağlamda farkındalığın arttırılması gerektiği, bu kişilerin toplumda damgalanmadan tedavilerinin planlanması gerektiği gibi konularına değinildi.