Maraşta Haber
Maraşta Haber

Koç; Kadınların Toplumsal Yaşama Katılmadığı Ülkelerde İlerleme Sağlanamaz

Özellikle; kadınların sosyal ve ekonomik standartlarını arttırmak amaçlı kurulan, Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, bir dizi anlamlı etkinliklerle karşıladılar.   Yapılan etkinliklerle ilgili bilgiler aktaran KAGİD Başkanı Hatice Koç: “Tüm kadınların toplumsal yaşama katılma taleplerinin vurgulandığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü karşılarken bu yıl Kadın Girişimciler Derneği olarak kurum ve […]

Koç; Kadınların Toplumsal Yaşama Katılmadığı Ülkelerde İlerleme Sağlanamaz

07 Mart 2013 - 22:14A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Özellikle; kadınların sosyal ve ekonomik standartlarını arttırmak amaçlı kurulan, Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, bir dizi anlamlı etkinliklerle karşıladılar.

 

Yapılan etkinliklerle ilgili bilgiler aktaran KAGİD Başkanı Hatice Koç: “Tüm kadınların toplumsal yaşama katılma taleplerinin vurgulandığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü karşılarken bu yıl Kadın Girişimciler Derneği olarak kurum ve kuruluş ziyaretleri, Suriye Çadırkent Ziyareti ve üyelerimizle bir kahvaltı planladık” dedi.

 

Gerçekleştirilen ziyaretlerde olumlu izlenimler elde ettiklerini vurgulayan Başkan Hatice Koç, açıklamasını şu şekilde sürdü: “Şu ana kadar Müftülük,  İl Sağlık Müdürlüğü,  Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü,  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, SGK ve Emniyet Müdürlükleri ziyaretlerini gerçekleştirdik.

 

Bundan sonra da diğer kurumlara ziyaretlerimiz devam edecek.  Bu ziyaretlerimizden amaç; kurumların hem çalışmaları hakkında bilgi almak, hem de bilgi paylaşımında bulunarak ileriye dönük ortak çalışmalar yapmaktır. Ziyaretlerimiz sırasında gördük ki artık kurumlar ve yöneticiler kadınların toplumsal yaşama katılımını destekliyor ve bunun önündeki engellerin kaldırılması içinde de çalışmalar yapıyor.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyada ve ülkemizde kadınların sorunlarına yönelik deneyimlerin paylaşıldığı önemli bir dayanışma günüdür.

 

 

Bu özelliği ile de ayrıca Barış günü olarak da anılmaktadır.

Ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın bugünlerde her şeyden çok barışa ve huzura ihtiyacı var. Bu nedenle ÇadırKent’de kalan savaş mağduru kadınlarla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajını “BARIŞ ve DAYANIŞMA“ya vurgu yaparak buradan vermenin uygun olduğunu düşündük.  Aynı zamanda bu vesileyle şehrimizde sığınmacı olarak bulunan ama bizim misafir olarak gördüğümüz bu insanlara sıcak bir ortam sunmak ve kadın dayanışmasının diller, milletler ve inançlar farklı da olsa kurulabileceğini göstermek. Kadınların seyircisi olduğu insanlık sahnesine güçlü aktörler olarak girmesi Dünya Barışına da katkı sağlayacaktır.

 

Çünkü biz inanıyoruz ki kadınlar toplumun temeli, aile birliğinin de temel taşıdır. Bu nedenle kadına uygulanan her türlü haksızlık ve şiddet aslında aileyi ve dolayısıyla toplumu güçsüzleştirmektedir. Kadınların insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal yaşamda konumlarının güçlendirilmesi ve fırsat eşitliği gibi sorunlar hukuki düzenlemelere rağmen istenilen düzeyde değildir. Biliyoruz ki yasalar değişse de önyargılar ve toplumsal kabullerin değişmesi daha zor olmaktadır. Toplumsal kabullerin değişmesi yani zihniyet değişimi ve beraberinde bunun davranışa dönüşmesi ile ancak olacaktır. İşte o zaman toplumun diğer yarısı kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayata katılımının önündeki engelleri gerçekten kaldırabiliriz.

 

Artık Dünyada ve ülkemizde anlaşılmıştır ki; Kadınların toplumsal yaşama tam olarak katılmadığı ülkelerde ilerleme ve kalkınma da tam sağlanamamaktadır. Biz bu inanca, toplumun huzuru ve barışını da eklemek istiyoruz.  Bu mesajla Tüm kadınların ve kadınların gücüne inanan herkesin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” 

 

1

 

 

3

 

4

 

5

 

6

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ