Maraşta Haber
Maraşta Haber

KMTSO ‘Sektörler Buluşmaları’ Devam Ediyor

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) enerji, bilgisayar ve elektronik ürünler ticareti, dayanıklı tüketim malları ticareti, demir-çelik ve yan ürünleri sanayi, metal mutfak eşya sanayi, plastik ve orman ürünleri sanayi, Sektör Buluşmaları konulu toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 6, 7, 8, 10, 19, 20 ve 23. meslek gruplarından oluşan sektörlerde […]

KMTSO ‘Sektörler Buluşmaları’ Devam Ediyor

09 Nisan 2018 - 9:40A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) enerji, bilgisayar ve elektronik ürünler ticareti, dayanıklı tüketim malları ticareti, demir-çelik ve yan ürünleri sanayi, metal mutfak eşya sanayi, plastik ve orman ürünleri sanayi, Sektör Buluşmaları konulu toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 6, 7, 8, 10, 19, 20 ve 23. meslek gruplarından oluşan sektörlerde faaliyette bulunan üyeler katıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen Sektör Buluşmaları’nın beşincisi toplantısına, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ile Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Geleneksel halen gelen toplantılar ile üyelerin birbirleriyle işbirliği ortamını geliştirmeleri ve KMTSO’nun çalışma konularının oluşturulmasına esas teşkil edecek görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ve somutlaştırılması hedefleniyor.

Burada bir konuşma yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, 1926 yılında Odanın imalattan hizmete tüm sektörleriyle, meslek komiteleriyle, meclisi ve yönetimiyle şehrimin kalkınması, ekonominin sağlıklı ve sürdürülebilir büyümeye kavuşması için çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Şehrimizin önemli meseleleri, özel sektörün talepleri, sanayi ve ticaretin önünün açılması için gerekli tedbirlerin alınması noktasında iş dünyasını en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterdiklerini belirten Zabun şöyle konuştu:

“ÜYELERİMİZİN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRDIK”

“300 ihracatçı şirketi ile 120 ülkeye 1 milyar dolara yakın ihracat yapan, 1000 fabrika ve 150 bin kişilik istihdam ordusuyla ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sağlayan Kahramanmaraş’ın önünü açacak çalışmalarımızla, sektörel faaliyetlerimizle, Eximbank bürosu, tahkim ve arabuluculuk ofisi gibi birimlerle genişleyen hizmet yelpazemizle; şirket kuruluşlarında tek durak ofis hizmetiyle bir günlük işlem hızıyla, üyelerimizin işlerini kolaylaştırdık, kolaylaştırmaya da devam edeceğiz.

“FİNANSMANA ERİŞİM KONUSUNDA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

Öte yanda, KOBİ’lerimizin acil finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde oda ve borsalarımızın katkılarıyla geliştirilen nefes kredi projesinin 2. fazını açtık. Böylelikle, üyelerimize düşük faizli yeni bir kaynak oluşturduk. Kahramanmaraş ticaret ve sanayi odası olarak küresel ölçekte rekabet gücünün artırılması ve yeni pazarlara erişimin yanında şimdi de finansmana erişim konusunda elimizi taşın altına koyduk. Üyelerimiz için oluşturduğumuz bu kaynak şehrimizde üretim ve ticareti önemli ölçüde canlandıracaktır.

“OSB’LERİMİZLE BİRLİKTE SANAYİ YATIRIMLARI ARTRACAK”

Bir başka önemli çalışmamız olan yeni OSB’lerimizle birlikte sanayi yatırımları artacak ve şehrimiz ülke ekonomisine ve ihracatına daha fazla katkı sağlayacaktır. Tekstil ihtisas OSB’ye ilave olarak Gıda İhtisas OSB hazırlıkları tamamlanmıştır. Önümüzdeki günlerde ise metal işleri ihtisas OSB bunu takip edecektir. Adana yolu üzerinde ise ıslah OSB çalışmamız devam etmektedir.”

 

“BÜYÜK PROJELERE İMZA ATARAK, GÜÇLÜ MARKALARLA SEKTÖRLERİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

KMTSO’ya bağlı enerji, bilgisayar ve elektronik ürünler ticareti, dayanıklı tüketim malları ticareti, demir-çelik ve yan ürünleri sanayi, metal mutfak eşya sanayi, plastik ve orman ürünleri sanayi sektörlerinde 1455 üyenin bulunduğunu belirten Zabun, bu sektörlerin şehrin üretim ve ticaretinde çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Zabun, “Bu sektörlerimizin gelişerek; yatırımlarını, üretimini, ticari potansiyelini artırmasını Kahramanmaraş’ın geleceği bakımından çok önemli görüyoruz. Sektörel işbirliğinin güçlendirilmesi ve büyük projelere imza atarak, güçlü markalarla bu sektörlerdeki gücümüzü, başarımızı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından sektör temsilcileri söz alarak veya yazılı soru yöntemiyle sektörlerin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ