Maraşta Haber
Maraşta Haber

KMTSO EMMIT Fuarında

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının katılım sağladığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı (EMMIT) İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Bu yıl 20. düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı (EMMIT), 70’e yakın ülkeden toplam 4 bin 500 kurum ve kuruluşun katılımıyla başladı. 4 gün açık kalacak fuarı Yaklaşık 100 bin ziyaretçinin gelmesi […]

KMTSO EMMIT Fuarında

28 Ocak 2016 - 22:08A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının katılım sağladığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı (EMMIT) İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Bu yıl 20. düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı (EMMIT), 70’e yakın ülkeden toplam 4 bin 500 kurum ve kuruluşun katılımıyla başladı. 4 gün açık kalacak fuarı Yaklaşık 100 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarına (EMMIT) Kahramanmaraş’tan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ve kent protokolü katıldı.

Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş standına ilginin yoğun olduğunu belirterek: “Hayırlı olsun öncelikle. 20. EMMIT Turizm fuarı ile alakalı Kahramanmaraş’ta, tüm il protokolü ile buradayız. Sayın Bakanımız Mahir Ünal açılışını yaptı. Sayın Bakanımız ile Kültür ve Turizm alanında büyük bir enerji ve sinerji başladı. Kentler tanıtıldıkça değer kazanıyor. Anlatılması çok önemli. Bizim Kahramanmaraş olarak yeterince tanıtamadığımız değerlerimiz var. Germenicia antik kentimiz, Ashab-ı Kehf’imiz bununla birlikte tarihi yaylarımız, tarihi merkezlerimiz, lezzetlerimiz gibi öne çıkan kültürel değerlerimizin tanıtımı ile alakalı bugün buradayız. Şehirler ve tarihi kıymetler anlatıldıkça duyuluyor ve değer kazanıyor. Bizimde Kahramanmaraş olarak buna ihtiyacımız var. Daha çok insanın şehre giriş çıkış yapmasını arzu ediyoruz. Şubat ayında da Kültür ve Turizm çalıştayı yapılacak. Sayın Bakanımızın destekleri ile Germenicia antik kenti açığa çıkacak. Bu değer ile Kahramanmaraş’a büyük bir enerji gelecek” dedi.

TERÖR OLAYLARI

Fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’nin sadece 3 ilçesinde devam eden terörle mücadeleyi sanki tüm ülkede böyle bir görüntü varmış gibi sunulmasını eleştirerek, “Terör her ülkenin yaşadığı bir sorundur. Pazarda rekabet aracı oluşturmak için Türkiye’ye karşı terörün bir rekabet aracı haline getirilmesi ahlaki ve uluslararası açıdan kabul edilemez” dedi.

EMITT Fuarı’nın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, EMITT’in hem bölgesinin hem de dünyanın sayılı fuarları arasında olduğunu ve turizme yaptığı katkı nedeniyle turizmin tüm paydaşları tarafından takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Ünal konuşmasında şunları vurguladı: “Turizm, tarih boyunca insani temaslar sayesinde kültürler arası diyalog ve insanlığın üzerinde yükselttiği değerleri inşa etmesine büyük katkılar sundu. Bugün hangi kriz yaşanırsa yaşansın turizm her zaman iyileştirici etkiye sahiptir. Uluslararası ilişkilerde turizm bir yaptırım aracı olarak kullanılmamalıdır. Herhangi bir kriz yaşansa bile bu krizin daha sonraki süreçte çözüme kavuşturucu etkisini içinde saklayan alan turizm alanıdır. Ülkeler turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanmamalıdır.

TERÖR KÜRESEL BİR SORUN

Bugün dünya düşük yoğunluklu bir mücadele sürecinden geçiyor. Terörü bu sürecin aygıtı haline gelmiş durumda. Terör, insanlığın değerlerinin temel düşmanı ve turizmin bununla ilgili alanların engelleyicisi durumunda, Korku ve kaygı üzerinden şiddet sarmalı oluşturarak seyahati engelliyor. Terör, herhangi bir ülkenin sorunu değil küresel bir sorundur.

Geçtiğimiz günlerde Madrid’de güvenlik konulu BM’in bir toplantısına katıldım. Terörle bütün ülkelerin mücadele etmesini ve turizmin iyileştirici bir öneme sahip olduğu vurgulandı. Bu konudaki hassasasiyeti için Dünya Turizm Örgütü Başkanı Taleb Rifai’yi kutlamak istiyorum.

40 MİLYONLARA ULAŞTIK AMA SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAK LAZIM

Tur operatörleri, seyahat acentaları önemli çalışmalar yaparak bizlerin yani devletin çözüm ortakları tarafında. Dünyanın her tarafını keşfetmek isteyen insanların önünü açıyorlar. Bu tür durumlarda bizlere düşen temel sorumluluk kolaylaştırıcı olmak. Zaman zaman birçok ülke turizmle ilgili sorunlar yaşadı. Geçmişte İspanya bu sorunları yaşadı. Geçtiğimiz 12 yılda mucizevi gelişme gösterdik. 41 milyona ulaşan turist sayısı ile dünyada 6. sıraya yükseldik.

Tabii bunun sürdürülebilir olması lazım. Bunun için ürün çeşitliliğine ihtiyaç var. Uygarlık hazinemizin tanıtılması gerekiyor. Birçok tur operatörü ile kampanyalar yapıyoruz. Tabii bunları yaparken yaşadığımız krizler bize çok şey ifade ediyor. Geçmişte İspanya hem terörle uğraştı hem turizmini korudu. Kendileri ile görüştüğümde ETA’nın bir eylem yaptığında sivil toplum, medya ve akademisyenlerin teröre karşı tek ses olduklarını söylediler.

TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ YAPILMALI

Evet Türkiye olarak bir terör sorunu yaşıyoruz. Suriye kaynaklı bazı sorunlar yaşanıyor. Biz insanlık adası olarak bölgede 2.5 milyon insanı misafir ediyoruz. Mülteciler konusunda başarılı çalışmalar yapıyoruz. Biz öte yandan silaha ve şiddete başvuran bir terör örgütü ile de uğraşıyoruz. Türkiye’nin sadece 3 ilçesinde devam eden terörle mücadeleyi sanki tüm ülkede böyle bir görüntü varmış gibi sunmasınlar. Terörü rekabet aracı haline getirenleri döner vurur. Terör her ülkenin yaşadığı bir sorundur. Pazarda rekabet aracı oluşturmak için Türkiye’ye karşı terör bir rekabet aracı haline getirilirse bu ahlaki ve uluslararası açıdan kabul edilemez. Bütün ülkeler olarak teröre karşı işbirliği yapmalıyız. Biz kriz yönetimi, sorun çözme konusunda son derece birikimliyiz. Biz 2.5 mülteciyi de misafir eder, Antalya, Muğla gibi tatil yerlerinin güvenliğini sağlar, devlet desteğini de verir. Türkiye’nin yüksek bir kapasitesi vardır. Sektör temsilcileri rahat olsun.

Geçtiğimiz salı günü Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek başkanlığında bir araya geldik ve sektörü yakından takip ediyoruz. Yalnız sektör değil tedarikçiler de bizim için önemli. Onlarla beraber 100 milyar dolarlık bir hacimden bahsediyoruz. İstanbul dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olacak. Türkiye 80 milyon turist ağırlayan güçlü bir ülke olarak yoluna devam edecektir.”

kultur-ve-turizm-bakani-unaldan-teror-aciklamasi-001 copy

20160128053349 (1) copy 20160128053349 (2) copy 20160128053349 copy 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ