KMBGC’den Küçükdağlı’ya ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti

KMBGC’den Küçükdağlı’ya ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti
Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yeni binasına taşınması dolayısıyla İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı’ya...

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yeni binasına taşınması dolayısıyla İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Eski binasının fiziki ve teknolojik  anlamda yeterli olmamasının yanı sıra daha başarılı hizmetlerin ortayı çıkarılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyuyordu. Son günlerde Kahramanmaraş’ın büyük bir ivme yakaladığı turizm alanında kentin en önemli  kurumlarından biri olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, başta il Müdürü Seydihan Küçükdağlı’nın başarılı girişimleri sonrasında yeni bir hizmet binasına kavuştu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasına taşınması nedeniyle İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı’ya ziyaretler de yoğun bir şekilde devam ediyor. Uzun yıllardır Kahramanmaraş’ın turizmine verdiği önemli katkılarla gündeme gelen Küçükdağlı’yı, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yüzbaşıoğlu, Serdar Erdoğanyılmaz, Erol Öner ve Mehmet Taş ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu. Ziyarette kentin turizm noktasında yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

“ŞEHRİMİZ İÇİN BİR İHTİYAÇTI”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, KMBGC Yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyduklarını dile getiren Küçükdağlı, “Kahramanmaraş’ta kültür ve turizm alanında hep birlikte, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla tabi ki Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın il müdürlüğü olarak çok alternatifli, kültür ve turizm değeri olan şehrimizin bu alandaki çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. En önemli konunun bir tanesi de kurumun tabi ki fiziki olarak hizmetlerini Kahramanmaraş halkına ifade edeceği, sunacağı, Kahramanmaraş halkının daha nezih daha ferah daha rahat bir ortamda hizmetlerini alabileceği bir hizmet binası ihtiyacı vardı. Bazı çalışmalar zorunlulukla oluyor, bazen de ihtiyacı binaen gerçekleşiyor. Bu ikisini bir arada taşıyan sebeple kısmet oldu. Değişik alternatif çalışmalar sonrasında 2017 yılındaki Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığının izni ile yaklaşık 5-6 haftadır 2018 yılının Ocak ayının başından bu tarafa Kahramanmaraş halkına hizmet verdiğimiz bu içinde bulunduğumuz binadayız. Bu binanın Kahramanmaraş halkı için ihtiyaç olduğunu hissettim ve kısa sürede onu gözlemliyorum ki insanımızın daha rahat ulaşabiliyor. Şehrin merkezine yürüyüş mesafesine birçok kamu kurum ve kuruluşuna kısa sürede ulaşılacak yürüyüş mesafesinde bunun önemli olduğunu, toplu taşıma için otopark sıkıntısı olmadan geniş odalarda hizmet verecek bir bina. İlimize hayırlı olsun, tabi ki personellerimizin de bundan sonraki süreçte daha huzurlu daha müreffeh bir ortamda halkımıza hizmetlerini artırarak devam ettireceklerdir. Şuanda birlikte olduğumuz, birçoğu ağabeyim olan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu ve Yönetim Kurulu Üyelerine bu nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. Haddim değildir belki ama normalde kendi meslek hayatlarında kendi kariyerlerinde, kendi iş dünyalarında ki, her birinin farklı özellikleri meziyetleri var. Kahramanmaraş’a normalde hizmet veren çok değerli büyüklerimizle birlikte olmaktan çok gurur duyuyorum, mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Medya bir ildeki kamu hizmetleri için en önemli unsurlardan bir tanesi. Hem yatırım hem de istihdamın yanı sıra şehrimizin kalkınmasına katkı sağlayan başta gazetelerimiz ve televizyonumuz ile birlik ve beraberlik içinde olarak turizm sektöründeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’IN TURİZME İHTİYACI VAR”

Ziyarette konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ise, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Kahramanmaraş için önemine değinerek, “Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Seydihan Küçükdağlı’ya yeni binalarına taşınmaları dolayısıyla hayırlı olsun babında ziyaret ettik. Tabi Kahramanmaraş için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çok önemli bir kurum. Bu kurumu bizim basın olarak sahiplenmemiz gerektiğini düşünüyorum, kendi içimizde. Turizm şehirlerin gelişmesine çok katkısı olan bir faktör. Bizim Kahramanmaraş’ımızın da turizme çok büyük ihtiyacı var. Onun içinde bizde basın camiası olarak turizme elimizden ne gelirse destek vermeye hazırız. Yeter ki şehrimizin turizmi tarafında gelişmeler olsun. Şehrimizde yolda bekleyen bir sürü iş var, Germecia’sı ve hanlarımız gibi birçok yatırım bekleyen alanlarımız var. Müdürümüz gelecekte bizimde desteklerimizle beraber daha aktif daha hızlı yol alır ve Ankara’daki büyüklerimiz de bizim dertlerimize daha hızlı çözüm üretirler ve şehrimize daha iyi yatırımlar gelir” ifadelerini kullandı.

“TURİZM ALANINDA CAZİBE MERKEZİ OLACAKTIR”

Yedikuyular Kayak Merkezi’nin açılması ve Germecia’nın da faaliyete geçmesiyle birlikte Kahramanmaraş’ın turizm açısından cazibe merkezi olacağını dile getiren KMBGC Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüzbaşıoğlu, konuşmasında, “Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün yeni binasını ziyarete geldik, hem müdürüme hayırlı olsun dedik hem de birçok konuda görüş alışverişi yaptık. Turizm deyince Kahramanmaraş’ta tabi ki fazla yol kat edemedik. Tabi bunu kat edemememizin sebepleri var. Medyada var, bazı kurumlar da var, milletvekilleri de fakat bu geçmişi bir tarafa bırakıp bundan sonra da Kahramanmaraş turizmine nasıl bir katkı sağlayabiliriz, neler yapabiliriz zaten bu noktada sınıfta kalmıştık ama bundan sonra zannediyorum Kahramanmaraş kültür ve turizm adına bir atılımda bulunacaktır. Geçtiğimiz günlerde kayak merkezi açıldı, kayak merkezine birçok illerden insanlar geldi. İleriki dönemlerde bu kayak merkezinin Kahramanmaraş turizmine çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Tabi ki bunu diğer temel turizm alanlarıyla da ifade etmek lazım. Germecia var, bunu da eğer başarabilirsek Kahramanmaraş hem kültür hem de turizm açısından cazibe merkezi olacaktır” açıklamalarında bulundu.

“TURİZMİ MUTLAKA HAREKETE GEÇİRMEMİZ LAZIM”

“Kahramanmaraş’ta turizm diyince yüreklerimiz kabarıyor” diyen KMBGC Yönetim Kurulu Üyesi Erol Öner ise, bazı öz eleştirilerde bulunarak, “Çünkü ikinci bir alternatif sanayi olarak bacasız sanayi dediğimiz turizmi mutlaka harekete geçirmeliyiz. Ama ben Turizm İl Müdürlüğü olarak, Turizm Müdürlüğü’nün de biraz daha aktif olmasını istiyorum Kahramanmaraş’ta. Çünkü Kahramanmaraş’ta her şey var. Ama bir yol gösterecek, bir rehberlik yapacak en azından turizm bürolarının yada en azından information bürolarının olması gerektiğini yıllarca hep söylüyoruz. Ama maalesef Kahramanmaraş’ta bir tane turizm bürosu var oda Valiliğimizin hemen yan tarafında. Kahramanmaraş’ta gerek eko turizmi, gerekse de tarih ve kültür turizminin geliştiğini son günlerde görüyoruz. Bunun göstergesi olarak Germenica’yı örnek gösterebiliriz. Bunun yanında kayak merkezimiz yeni açıldı, özellikle yaylarımız, İstanbul’dan hasta gönderilen yaylalarımıza biraz daha önem vermemiz gerekiyor. Bunun başında Başkonuş, Yavşan yine Göksun ve Elbistan’daki yaylaları ön plana çıkartmamız gerekiyor. Aslında turizm noktasında Kahramanmaraş’ta konuşacak çok şey var. Hiçbir şehirde üç tane göl yok ama Kahramanmaraş’ta üç tane gölümüz var. Biz sadece göle bakıyoruz, yani buralarda neden tekneler yüzdüremiyoruz, neden teknelerle turlar yapılamıyor. Hemen yanı başımızda Gaziantep ile Şanlıurfa’nın paylaşamadığı ufacık bir nehir artık kıyısı mı diyeyim Halfeti’ye gidiyoruz tekne turlarının tadını çıkarmak için. Neden Kahramanmaraşlıyı biz oralara gönderiyoruz. Burada yapalım istiyoruz, bu konuların hareket geçmesi lazım. Onun için de Kahramanmaraş’ta bir turizm ombudsmanı ihtiyacımız var, bu alanı harekete geçirmek için bir öncü lidere ihtiyacımız var. Bunda da önderliği Turizm İl Müdürlüğü çekebilir, tekrar yeni binanın turizme hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ KABUĞUNU KIRIYOR”

Kahramanmaraş’ın son 15 yılda kabuğunu kırdığını belirten KMBGC Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Erdoğanyılmaz, “Arkadaşlarımız turizm ile ilgili kısa kısa özetler yaptı. Kahramanmaraş son 15 yılda her konuda kabuğunu kırmaya başladı. Kahramanmaraş atılım üstüne atılım yapmaya başladı. Bunun içerisinde ulaşımda var, sağlık da var, turizmde var. Turizm İl Müdürlüğü’ne geldiğimiz için turizmle ilgili söz etmek istiyoruz. Her konuda kabuğumuzu kırıyoruz, turizmde de kabuğumuzu kırdık ve kıracağız. Örnek olarak Yedikuyular Kayak Merkezi ile diğer turizm yerlerindeki ataklar değişimler bunu gösteriyor. Bundan sonra çok daha farklı olacağı, çok daha farklı şeyler başaracağız buna inanıyorum. Kahramanmaraş turizmde de patlama yapacak. Bu konunun lideri de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve başındaki Seydihan Küçükdağlı’dır. Seydihan Küçükdağlı bu şehrin, bu memleketin çocuğu” dedi.

“TEK BAŞINA OLMAZ, BİRLİK VE BERABERLİK GEREK”

Turizm noktasında birlik ve beraberliğin sağlanmasına dikkat çeken KMBGC Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Taş ise, AK Parti ve MHP arasındaki ‘Milli Mutabakatı’ örnek gösterek, “Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’ya hayırlı olsun ziyareti yaptık. Maşallah kendisi 17 yıla yakın süredir Kahramanmaraş’ta Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevini yapıyor. Çevre illere baktığım zaman Kahramanmaraş’ın turizm noktasında ciddi gelişmeler yaşadığına şahit oluyoruz. Seydihan bey Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin çeşitli yerlerinde fuarlarda güzel bir şekilde temsil ediyor. Kahramanmaraş son 15 yıldır her alanda olduğu gibi turizm alanında da kabuğunu kırmanın sancılarını yaşıyor. Biz şimdi sanca dönemindeyiz. Müdürümüzün Germecia ile ilgili yaptığı mücadeleyi biliyoruz. Bu turizmdeki çalışmalar bir kişinin yapacağı iş değildir. Şehrin kolektif olarak  ortaya bir irade gösterirse başarı öyküsü yazılır. Bu ne Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına yapacağı bir şeydir. Nede Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün tek başına yapacağı bir şeydir. Bunu basınıyla, iş adamıyla, siyasetçisiyle velhasıl bütün Kahramanmaraş halkı sahip çıkarsak bir şeyler ortaya çıkacaktır. Nasıl ki son dönemde Cumhurbaşkanı ile MHP Genel Başkanının birlikte bir çalışmasına milli mutabakat diyoruz ya bizde Kahramanmaraş’ta turizm noktasında milli bir çalışma ve perspektif ortaya koyarsak, bir proje ortaya koyarsak bir başarı öyküsü çıkarırız diye düşünüyorum. Bunun içinde Andırın bölgesinde hanlarla ve tarihi kalelerle ilgili güzel bir çalışma ortaya koyuyor, müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bunu biz sağlayabilirsek Kahramanmaraş’a gelen vatandaşı üç beş gün bu şehir de nasıl misafir edebiliriz, onu nasıl tutabiliriz çalışmasını ortaya koyarsak Yedikuyularıyla, Başkonuşuyla, tarihi kaleleriyle, Ashab-ı Kehfiyle, Elbistan Pınarbaşısıyla ortaya bir perspektif koyabilirsek başarı çıkar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.