Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, geçen yıl ülkelerinde yaşanan açlık ve kuraklık sebebiyle Somalili 12 öğrenciyi bu yıl da yalnız bırakmadı.

 

Özel Kahramankent Lisesi’nde eğitimlerinin ikinci yılına başlayan öğrencileri ziyaret eden Kimse Yokmu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga, Şube Müdürü İlhan İlhan, yönetim kurulu üyeleri Enver Sığındım, Mehmet Çolak ve Mehmet Aslangören, okul müdürü Ali Kutup’tan öğrenciler hakkında ilgili bilgi aldı. Başkan Mustafa Timurbanga, “Kahramanmaraş’ın kahraman halkı bu feryada duyarsız kalmamıştır. Derneğimize gelip bağışta bulunan yardımsever halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yaklaşık 150 bin lira nakit ve ayni yardımlarda bulunulduğunu ve yardımların devam ettiğini bildiren Timurbanga, orada açlık çeken insanlara yemek ve kuru gıda yardımında bulunulduğunu; ancak bu insanların gıdaları pişirecek kaplarının olmadığını söyledi. Bu noktada Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayii Odası metal sektörünün taşın altına elini koyduğunu kaydeden Timurbanga, “Başlatmış olduğumuz kampanyayla bu insanların yemek pişirme kaplarını temin edeceğiz. Değerli iş adamımız Sıddık Öncülokur gıdaların pişirilmesi için 60 bin kişinin yemeğini pişirebileceği kazanları bağışta bulunmuştur. Yardımlarımız aralıksız devam edecek. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası metal sektörünün toplamış olduğu tabak, tava, tencere gibi malzemeler Mersin Limanı’ndan hareket edecek olan gemiyle ihtiyaç bölgesine hızla ulaştırılacaktır.” şeklinde konuştu.