Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kibar Özdemir’den Tüm Kadınlara Çağrı

Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, tüm kadınlara çağrıda bulunarak: “Hangi ırka, hangi dine, hangi siyasi partiye mensup olursa olsunlar, tüm kadınlarımızı Kadın Platformu çatısı altına bekliyorum. Gelin hep birlikte güçlenelim” dedi. Geçtiğimiz günlerde dokuz kadın derneğinin bir araya gelerek kurduğu Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, öncelikle Kahramanmaraş’ta bir kadın envanteri oluşturacaklarını ifade ederek, […]

Kibar Özdemir’den Tüm Kadınlara Çağrı

25 Mayıs 2015 - 18:55A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, tüm kadınlara çağrıda bulunarak: “Hangi ırka, hangi dine, hangi siyasi partiye mensup olursa olsunlar, tüm kadınlarımızı Kadın Platformu çatısı altına bekliyorum. Gelin hep birlikte güçlenelim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde dokuz kadın derneğinin bir araya gelerek kurduğu Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, öncelikle Kahramanmaraş’ta bir kadın envanteri oluşturacaklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde kadınlar adına ve kentin sorunları adına çözüm ve öneriler sunacaklarını ifade etti.

Aynı zamanda Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Başkanlığı görevini yürüten Kibar Özdemir, kısaca KAGİD çalışmaları hakkında bilgiler aktararak şunları söyledi:

“Kadın Girişimciler Derneğine ciddi emekler verdik, çok ciddi noktalara getirdik. Tabi istedim ki kan değişimi olsun, yeni bir ivme kazandırılsın. Ama bu pek olası olmadı. Biraz ivmemiz aşağıya düştü. Yeniden toparlamak için, tekrar başkan olmak zorunda kaldım. Talep ettiğim bir şey değildi bir zorunluluktu.

Ben kadınlara dönük yıllardır bir mücadelenin içerisinde olduğum için bir kadın derneğinin kapatılmasına, yok olmasına asla kayıtsız kalamazdım. Yani yeniden elimizi taşın altına koyduk ve mücadelemiz sürecek.

Henüz KAGİD’in başkanlık görevine alalı 6-7 ay oldu. Şu an ülkemizde birr seçim süreci yaşandığı için bende çok fazla emek veremedim. Seçimden sonra tekrar KAGİD’i hak ettiği yere getireceğiz. Kadınlara yönelik her türlü sorun ve çözümü noktasında emeğimizi elbette en üst sarf edeceğiz. Yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Yine Kahramanmaraş’ta KAGİD’i büyük harflerle hizmetlerimizle yazacağız.”

KADIN PLATFORMU İHTİYAÇTAN DOĞDU

Özdemir, Kadın Platformu’nun nasıl oluştuğunu, neden ihtiyaç duyulduğunu ise şu şeklide anlattı: “Kahramanmaraş’ta yıllarca yapamadığımız bir şeyi başardık. Bütün kadın derneklerini bir araya getirerek bir kadın platformu oluşturduk. Bunu da çok önemsiyorum. Girişimci Kadınlar Derneğinin bir ilk adımı vardır ama buna meyil eden destek veren çok ciddi adımlar atan diğer kadın derneklerimizde vardı. Onlarda bunun gerekliliğinin bir ihtiyaç olduğunu ifade ettiler ve hep beraber bir çalışma ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalarda Kadın Platformu üzerinden daha çok çalışacağız. Kadınları güçlendirmeye çalışacağız.

Niye Kadın platformuna ihtiyaç duyduk?

Son yıllarda, Özellikle iktidardan kaynaklı, sivil toplum örgütlerinin itibarsızlaştırılması ve söylemlerinin kamuoyuna yansımaması ve sessizleştirilmesi, STK’ların küçülmesi, sendikaların yok edilmesi, bizim için çok büyük eksiklik ve büyük bir sıkıntı. O yüzden güç birliğine ihtiyaç vardı. Bu platformda o anlamda ortaya çıktı. Bir ihtiyaçtan hasıl oldu. Dolayısı ile Kahramanmaraş herhalde seçimden sonra ciddi bir kadın çalışmasıyla bir arada olacak. Şehre dair sorunları da konuşacağız bunun yanı sıra çözümleri de konuşacağız. Tabi ki asıl önemli olan kadınlara dair sorun ve sıkıntıları gündeme getirip çözüm üretmek için çaba sarf edeceğiz.

Şu an 9 STK bir aradayız. Bu sayı elbette artacak. Bizim ulaşamadığımız kadın derneklerimiz var, bize de bireysel destek vermek isteyen kadınlarımız var. Onları da saflarımıza katacağız. Şimdilik 9 kişilik kurucu meclis platformu oldu ama bu sayı artacak.  Zamanla ilçelerimizde de çalışma yapacağız.”

“Uzun yıllar kadınların kimliğini kazanması için yılmadan mücadele veren Kibar Özdemir, aldığı neciteden, geldiği noktadan memnun mu? Şeklindeki sorumuza ise; Özdemir, çok net bir şekilde, “Evet” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “

“Ben büyük mücadelemizde çok büyük mesafeler kat ettiğimize inanıyorum. Kahramanmaraş’ta kadınların girişimcilik noktasında attığı adımların altında, öncülüğünde, sözcülüğünde girişimci kadınlar vardır. Pazar yerinde alışveriş yapanından tutunda, babasının şirketinde yönetici olanlarına kadar. Bu konuda açılan kadın dernekleriyle ilgili çalışmalarda yine bizim emeğimizin olduğuna inanıyorum. Bu gün kentimizde 7 bin kadın mikro krediden faydalanıyorsa yine bizim çabalarımız sonucu oldu.

Çünkü biz ekonomik özgürlüğün, siyasal özgürlük ve eğitimle paralel olduğuna inandığımız için kadının para kazanmasını da istiyoruz. Bunun takipçisi olduk, olacağız da.

KADIN ENVANTERİ OLUŞTURACAĞIZ

Kadın Platformunda Kahramanmaraş’ta bir kadın envanteri oluşturacağız. Çalışma hayatında kaç tane kadın var, hangi alanlarda, eğitim düzeyi ne, sağlık güvencesi ne, bunların hepsini tek tek döken bir çalışma yapacağız. Bu çalışmayı üniversite ile birlikte yapmayı düşünüyoruz. Projemiz hazırlık aşamasında DOĞAKA’ya sunacağız. Devletin yapamadığını biz yapacağız. Resmi verilerin üzerinde hareket edeceğiz.

Siyasette de kentimizde yine ilk adımı attım. Diğer partilere de bu anlamda kadınların girmesine öncülük ettim. Bir toplumun gelişmişliği kadınların gelişmişliği ile paraleldir. Eğer siz kadınları yok sayarsanız o toplum gelişemez. Ortadoğu’ya bir bakın. Mustafa kemal Atatürk bu temeli atmasaydı bizde başaramayacaktık ve bizde onlar gibi olacaktık.

Toplumun güçlenmesi için kadınlarımızın güçlenmesi lazım.”

ÇALIŞMAYAN KADIN YOKTUR

Çalışamayan kadının olmadığına önemle vurgulayan Özdemir; “Çalışmayan kadın yoktur. Emeğini paraya dönüştüren kadın var, emeğini paraya dönüştürmeyen kadın var. Birazda burada devleti hükümeti sorgulamak gerekiyor. Kadının emeğini paraya dönüştürmeye yönelik politikalar üretilmeli. Bu toplumun hala yaşlısı, hastası, özürlüsü, engellisi kadınların omuzlarında. O yüzden kadınlarımız emeğini paraya dönüştüremiyor. O yüzden tüm kadınlarımıza sesleniyorum; gelin hep birlikte emeğimizi kazanca dönüştürelim. Güçlenelim” dedi.

KENT KONSEYİ HALA KURULMADI

Diğer yandan yerel seçimlerin üzerinden bir yıldan fazla sürenin geçmesine rağmen hala Kent Konseyinin kurulmadığına dikkat çeken Kibar Özdemir; “Kentimizde hala Kent konseyi kurulmadı. Bu yasal bir zorunluluktur. Kent Konseyinin kurulmasını Kahramanmaraş adına istiyoruz. Siz sivil toplum örgütlerini dinlemezseniz yok sayarsanız demokrasiyi yok sayarsınız. Bütün yerel yönetimlerin asli görevi STK’larla çalışmaktır. Görüşlerini almak gerek. Hizmet toplumun her kesiminin ihtiyaçları doğrultusunda yapılır. Bunu da tartışarak istişare ile yaparız. Biz istiyoruz ki belediyemiz daha başarılı olsun.

Sorunları hep öteliyoruz, kördüğüm oluyor. Bir iradenin sonucu o göreve geldiyseniz, ona göre hareket edeceksiniz. O iradeyi dinleyin” diye konuştu.

3 Haziran’da Kadın Platformu’nun toplanıp, çalışmalara başlayacağını söyleyen Özdemir, açıklamalarının sonunda yine tüm kadınlara çağrısını yineleyerek: “Kadınlarmış hangi inanca mensup olurlarsa olsunlar, hangi siyasi partiye mensup olursa olsunlar bu çatı altına bütün kadınlarımız bekliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ