Kahramanmaraş’taki Kadın Atölyelerinde Üretilen Ürünler Fuarda Yerini Aldı

Kahramanmaraş’taki Kadın Atölyelerinde Üretilen Ürünler Fuarda Yerini Aldı
Geleneksel Ağustos Fuarı’nda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kadın atölyelerinde üretilen ürünler satışa sunuldu.

Kadınlar atölyelerde bir yandan sosyalleşirken bir yandan da meslek ediniyor. Kadınlar, ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen Geleneksel Ağustos Fuarı, büyük bir coşku ve katılımla sürerken alanda kurulan stantlarda çeşitli ürünlerin satışı da devam ediyor.

KAFUM Fuar Alanındaki alışveriş stantlarından en çok ilgi görenlerden bir tanesi de Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan kadın atölyelerinin standı oldu.

Gülsüm Hanım Gümüşer ve Karaziyaret Sosyal Tesislerinde kadınlara yönelik düzenlenen Ahşap Boyama, Geri Dönüşüm, Sim Sırma, Dikiş ve Mefruşat atölyelerinde üretilen el emeği göz nuru ürünler, fuarı ziyaret eden vatandaşların beğenisine sunuluyor. Büyükşehir Belediyesinin atölyelerinde bir yandan sosyalleşirken bir yandan da meslek edinen kadınlar, ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomisine de katkı sağlama fırsatı buluyor. Kadın atölyelerinin standı, fuar süresince alanda ziyaretçilere hizmet vermeye devam edecek.

“Kadınlar, Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor”

Kadın Atölyeleri Sorumlusu Ayşe Deniz, “Gülsüm Hanım Gümüşer ve Karaziyaret Sosyal Tesislerinde verdiğimiz eğitimlerle kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünleri KAFUM Fuar Alanındaki standımızda katılımcıların beğenisine sunuyoruz. Ürünlerin satışını da yapıyoruz. Fuar süresince her gün farklı kurslarda kadınların ürettiği ürünlerin tanıtım ve satışını yapacağız. Kurslarımızda meslek edinen kadınlar, ürettikleri ürünlerin burada satışını yaparak aile ekonomisine katkı sağlama imkânı buluyor. Tüm vatandaşlarımızı standımızı ziyaret etmeye bekliyoruz” diye konuştu.