Kahramanmaraş'taki Baklavalık Fıstıkta Hasat Dönemi Başladı

Kahramanmaraş'taki Baklavalık Fıstıkta Hasat Dönemi Başladı
Kahramanmaraş'ta 25 bin dekarlık alanda üretilen ve bu sene 30 bin ton rekolte beklentisi olan baklavalık fıstıkta hasat dönemi başladı.

Kahramanmaraş'ta Kültür Meyveciliği Projesi kapsamında çiftçiye satılan 2B arazilerinde yetiştirilen fıstıkta hasat başladı.

Pazarcık ilçesi Ganidağ, Ketiler, Yukarı ve Aşağı Mülk mevkiindeki köylerdeki fıstık rekoltesinde bu sene önceki seneye oranla artış görüldü.

İşçiler, ağaçların altlarına branda açıp, dallardan elleriyle tek tek fıstıkları topluyor. Sonrasında fıstıklar çuvallara konularak traktörlere yüklenip, ayrıştırılmak üzere tesislere götürülüyor.

Hasadı gerçekleştirilen fıstıkların bir kısmı firik halinde Kahramanmaraş'ta pazarlanırken, diğer kısmı ise kurutulmasının ardından baklava sektöründeki üreticilere satılıyor.

Kahramanmaraş'ta hem taze hem kuru olarak tüketilen fıstık tezgahlardaki yerini de alırken, önceki sene kilosu 180 liraya kadar düşen kabuklu yaş fıstık, bu yıl tarlada 200 liradan alıcı buluyor.

Kahramanmaraş'ta üretilen fıstıkta bu sene il genelinde 25 bin dekarlık alandan 30 bin ton yaş fıstık rekoltesi bekleniyor.