Kahramanmaraş’ın tek uluslararası fuar alanının girişinin de bulunduğu kentin Adana girişi tam içler acısı bir görüntü çiziyor. Özellikle Otogar ile anıt kavşağı arası acilen çözülmeyi beklerken, odun ve kömür satan bir işyeri ile kullanılmayan virane bir yapı bir türlü yerinden kaldırılamıyor.

Kentlerin gelişmişliği kent girişlerinden başlarken yaptığı çalışmalarla kent giriş çıkış yollarında iyileştirmeler yapmaya çalışan Karayolları çevre düzenlemeleriyle sınıfta kalıyor. Hal böyle olunca kentin Adana girişini tam bir viraneyi andırıyor.

Özellikle il dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin ön yargılarının kırılması açısından önem taşıyan şehir girişlerinin düzenlenmesi için bölgede bulunan vatandaşlarda girişimlere başladı. Yetkilileri dilekçeleri ile uyaran vatandaşlar sadece Otogar’dan eğlenceler kavşağına kadar kalan bölümünde temizlenerek modern bir görüntüye bürünmesini istiyor.

Adana-Kahramanmaraş yolunda bulunan birkaç deponun çirkin görüntüsü ve odunların yeterli güvenlik önlemi alınmadan depolanması vatandaşın tepkisini çekiyor. Şehrin en hareketli yerlerinde bu tip çirkin görüntünün olması ise her sektörü olumsuz etkiliyor.

Her gün onlarca otobüsün, otomobilin ve tur şirketlerinin geçtiği Adana yolundaki odun depolarının yetersiz güvenlik önlemlerinin olması ise bir faciayı tetikliyor. Onlarca kişinin seyahat ettiği yolda yaşanacak bir olumsuzlukta ise sorumlunun kim olacağı bilinmiyor.

Kaldırım kenarına sıfır yapılan depoların yüksekliği ve tedbir alınmadan gelişi güzel dizilen odunların tehlikesi her geçen gün artıyor.