Kahramanmaraş – Elbistan Nüfusuna kayıtlı Uzman Erbaş Âdem Aktaş Diyarbakır’ın Sur İlçesinde  PKK’ya yönelik Operasyonlarda yaralanmış ve 21 Ocak 2016 tarihinden beri GATA’da tedavisi sürüyordu. Ne var ki  Uzman Erbaş Âdem Aktaş tedavi gördüğü GATA’da Şehit Oldu.

Şehit olan Uzman Erbaş Âdem Aktaş 1 Eylül 2015 tarihinde bir  sosyal paylaşım sitesinde ki profilinin fotoğrafını “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” şeklinde değiştirmiş, şehit olacağı içine doğmuştu.

Genelkurmay Başkanlığından Yapılan Açıklamada, 21 Ocak’ta, Sur’da Düzenlenen Operasyonlar Sırasında Bölücü Terör Örgütü Mensuplarıyla Çıkan Çatışmada Ağır Yaralanan Askerin, Tedavi Gördüğü GATA’da Yapılan Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamayarak Bu Sabah Saatlerinde Şehit Olduğu Belirtildi.

Açıklamada, “Bizleri Derin Bir Acı Ve Üzüntüye Boğan Hayatını Kaybeden Aziz Şehidimize Allah’tan Rahmet, Şehidimizin Değerli Ailesine, Yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarımıza Ve Yüce Türk Milletine Başsağlığı Ve Sabır Temenni Ediyoruz” Denildi.