Kahramanmaraş Türk Ocağı'ndan Konferans

Kahramanmaraş Türk Ocağı'ndan Konferans
Kahramanmaraş Türk Ocakları Gençlik Akademisi İkinci Programı Gerçekleştirdi.Kahramanmaraş Türk Ocağı'nın hazırladığı gençlere yönelik olan Gençlik akademisi programının 2. Haftasının konuğu KSÜ Tarih Böl. Bşk. Prof.Dr....

Kahramanmaraş Türk Ocakları Gençlik Akademisi İkinci Programı Gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Türk Ocağı'nın hazırladığı gençlere yönelik olan Gençlik akademisi programının 2. Haftasının konuğu KSÜ Tarih Böl. Bşk. Prof.Dr. Orhan DOĞAN idi. "İslam Öncesi Türk Tarihinde Bağımsızlık Anlayışı" adlı konuya değinen Doğan öncelikle genel çerçevede İslam Öncesi Türk Tarihini ve oradaki önemli şahsiyetleri anlattı. Hükümdarlığın Kağan'a bir KUT ile Tanrı tarafından verildiğine ve Tanrının yeryüzündeki nizamı sağlaması için onu görevlendirdiğine inanılmasını anlatan Doğan'ın diğer bahsettiği konular arasında şunlarda var: Metehan'ın ilk düzenli orduyu kurması, ilk TÜRK adının Bumin Kağan tarafından millete verilmesini ve İslam'dan öncede Türklerin esaret altında yaşayamadıklarını Çiçi-Han, Saka Türkleri ve Kürşad olayını anlatarak örnekledi.

Türklerdeki asıl vurucu gücün hız ve bilek olduğunu söyleyen Doğan atları Türklerin evcilleştirdiğini de doğrulayarak at ile hıza, demir ile kılıca sahip olan bir milletin esaret ve baskı altına alınamayacağından bahsetti. Bu güçlerin günümüzdeki tezahürü Bilgi ve ilimdir bunlara sahip olan milletlerin günümüz dünyasında esarete alınması zordur. Dedi.

Program sonunda akademiye kaydolan öğrencilere Kahramanmaraş Türk Ocağı tarafından Dr. Murat ARAS'ın sponsorluğunda 30 adet Mehmed NİYAZİ tarafından kaleme alınan "Dahiler ve Deliler" kitabı dağıtılarak 2. Hafta programı sonlandırıldı.

img-20161008-wa0003-copy img-20161008-wa0004-copy img-20161008-wa0005-copy img-20161008-wa0006-copy