Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık,  halk ve emniyet teşkilatının bütünleşmesi, dayanışması ve asayişin sağlanmasına vatandaşların da katılımı amacıyla düzenlediği huzur toplantıları kapsamında,  Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin yönetici, personel ve güvenlik ekibiyle bir araya geldi.

Emniyet Müdürü Aşık, hizmete açıldığı 26 Nisan 2013 tarihinden itibaren Kahramanmaraş ve çevresinin sadece alışveriş değil, sosyal yaşam ve buluşma noktası olan Piazza’nın feast food katında düzenlenen kahvaltılı toplantıda, 29 yıllık devlet memuru olduğunu ve Kahramanmaraş’ta 11 ay önce göreve başladığını anımsatarak, bu süre zarfındaki asayişe ilişkin istatistik verilere dikkati çekti.

Aşık,  ”Toplum Destekli Polislik” faaliyetleri kapsamında düzenledikleri huzur toplantılarının amacının polis-halk ilişkilerini en üst seviyeye çıkarmak, iletişimi geliştirmek, halkın beklentilerini iyi şekilde karşılamak olduğunu vurguladı. Aşık, bu toplantılarda, halkın varsa şikayetlerinin yanı sıra önerilerini de dinleme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Konuşmasının başında Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin kente sunduğu katkılara değinen Emniyet Müdürü Aşık, ”Bu alışveriş merkezi Kahramanmaraş ve çevresindeki halk için gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültürel anlamda büyük katkı sundu. Piazza, sektörde rekabet ve rekabetin getirdiği kalitenin de sağlanması açısından da önem taşıyor. Halkın buraya gösterdiği teveccühün gerek ziyaretçi sayılarına gerekse mağazaların cirolarına yansıdığı yönünde olumlu bilgiler alıyoruz. Bu son derece sevindirici” dedi.

Aşık, emniyet teşkilatının toplumun huzuruna hizmet ettiğini ancak, halkın bu huzurun sağlanmasına katılımının da büyük önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

”Bu huzurun sağlanması için gerek  personel sayımız gerekse araç gereçlerimiz arttı. Sahada ve sokakta personelin çoğaldığını görülüyor. Burada arkadaşlarımızın öncelikli hedefi suç işlenmeden önlenmesidir. Toplumun, gördüklerini, bildiklerini, fark ettiklerini bizimle paylaşması ciddi oranda artış gösterdi. Geçen yılın 7 aylık dönemi ile bu yılın aynı dönemini karşılaştırdığımızda suç oranının azaldığını rahatlıkla görebiliyoruz.”

Emniyet Müdürü Aşık, daha önce polis ihbar hattına 400 ile 500 civarında olan ihbar sayısının son 11 aylık sürede 700-800’lere ulaştığını belirterek, ”Ben her sabah alınan bu bildirimleri inceliyorum. Yapılan her şikayeti değerlendirerek, şikayet sahibini bilgilendiriyoruz. Vatandaşımız da bu geri dönüşler sayesinde ihbarının yerini bulduğunu görünce daha fazla güven duyuyor. Özellikle mail bildirimlerde de nitelikli artışlar görüyoruz” diye konuştu.

Aşık,  bu bildirimlerdeki artışların asayiş istatistiklerine de yansıdığını belirterek, şöyle devam etti;

”Özellikle  sahada ve sokakta hem gençlerimize dönük tehdit hem de huzura dönük konulanda çok güze dönüşler alıyoruz. Ben de sokağa çıkarak vatandaşlarımızla görüşüyorum. Hava karardıktan sonra şehrimizin park ve bahçelerinde nüfusun artması, insanların güven içinde dolaşması bizi mutlu ediyor. Bu huzur sayesinde sosyal hayat dışarıya yansıyor.  Gerek sivil polislerimiz, gerekse resmi ekiplerimiz suç olmadan önlemek için büyük çaba harcıyor. Bu sayede yine istatistik verilere göre, mala karşı işlenen suçlarda yüzde 50 oranında azalma var.”

Emniyet Müdürü Aşık, bu olumlu tablonun ortaya çıkmasına gösterdikleri duyarlılıkla katkı sunan tüm halka teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.