Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Kırşehir’den Kahramanmaraş’a atanan Metin Aşık, görevine başladı.

 

Aşık, Emniyet Müdürlüğü’ne gelişinde törenle karşılandı. Tören mangasını selamlayan Aşık, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada,Kahramanmaraş’a atanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kahramanmaraş isminin kendisinde çok güzel anlamlar ifade ettiğini anlatan Aşık şunları kaydetti:

“29 yıllık meslek hayatımda bir çok adli ve idari birimde görev yaptım ve Kahramanmaraş’ın hiç bir kötü tarafını görmedim. Yapacağımız çalışmalarda özellikle vatandaşların huzur ve güveni için insan haklarına saygılı olacağız. Hak ve özgürlükleri kısıtlamadan devlet gücünü kadife eldiven şekliyle hizmet sunma amacı içerisinde olacağız.”

Aşık, toplumu rahatsız edecek tüm unsurların üzerine giderek üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini dile getirdi.

“Amacımız toplumun huzurudur” diyen Aşık, “Bütün meslektaşlarımızın burada bulunmalarının en büyük sebebi vatandaşın huzurudur. Bu düşünceyi 24 saat hiç unutmayacağız ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışacağız. Kahramanmaraş’a geldiğimden bu yana sıcak bir atmosfer hissediyorum. Her şeyin güzel olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Aşık, daha sonra basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.