Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı yoklama ve açılışın ardından Mart Ayı Meclis Toplantısına ait tutanak özetinin okunması ve oylanmasıyla devam etti. Gündem maddelerinin görüşülmeye başlanması ile gündemin 16. Maddesinin 1. Madde olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi. Bu oylamanın ardından Büyükşehir Belediye […]

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

14 Nisan 2015 - 22:13A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı yoklama ve açılışın ardından Mart Ayı Meclis Toplantısına ait tutanak özetinin okunması ve oylanmasıyla devam etti.

Gündem maddelerinin görüşülmeye başlanması ile gündemin 16. Maddesinin 1. Madde olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi. Bu oylamanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yerini Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi’ye devretti.

Başkanvekili Tanrıverdi gündemin 1. Maddesi olan Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2014 Mali yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifi üzerine faaliyet raporu hakkında bilgi vermek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u kürsüye davet etti.

2014 Mali Yılı Faaliyet Raporu hakkında Meclis’e bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bir yıl içerisinde yapılan çalışmalara kısaca değinerek Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Gündemin birinci maddesi olan Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2014 Mali yılı Faaliyet Raporu ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 96. Ve 97. Maddelerinin de seçim yapılması gerektiğinden dolayı öne çekilmesi ile görüşmeye geçildi.

Gündemin 96. Maddesinde 96-                Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisinde bir yıl süreyle görev yapmak üzere encümen üyeliği seçiminde;

Gündemin 97. Maddesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisinde bir yıl süreyle görev yapmak üzere ihtisas komisyon üyeliği seçiminde komisyon üyeliklerini seçimi yapıldı.

Bu gündem maddesinin oylanmasının ardından Meclis Başkanvekili Tanrıverdi, gündem maddelerinin birer sıra kaydırılarak oylanması hususunda meclis oylamasına sundu ve oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının Nurhak İlçesi Hüyük Mahallesinde bulanan Hüyük Caddesi isminde değişiklik yapılması ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. Maddesinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının Onikişubat İlçesi Karamanlı Mah. Ağcalı Rekreasyon alanında 16.01.2015 gün onanlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliğine itiraz ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Yenişehir Mah. 1490 ada 2 nolu parselde 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. Maddesinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının Onikişubat İlçesi Fatih Mah. 808 ada 2 nolu parselde 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Yenişehir Mah. 653 ada 151 ve 152 nolu parsellerde 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 5668 ada 2 nolu parselde 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Yenişehir Mah. 3266 ada 9 nolu parselde 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pirireis Mah. 6150 ada 6, 7 nolu parseller, 6154 ada 4 nolu parsel, 4247 ada 10 nolu parselde 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Hacıibrahimuşağı Mah. 103 ada 202 nolu parsel, 152 ada 1 ve 6 nolu parsellerde 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Mağralı Mah. 1064 ada 15 nolu parsele ilişkin 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Dulkadiroğlu İlçesi Sarıkaya Mah. 5623 ada 6 nolu parselde 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Onikişubat İlçesi Dumlupınar Mah. 3042 ada güneyindeki yola ilişkin 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Muhtarlık Dairesi Başkanlığı kurulması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının boş kadro değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Daire Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Ferhuş Mah. 1410 ada 2 nolu parselde bulunan hissenin satış kararı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Taş Ocağı Tesisi’nde kullanılmak üzere Mobil Konkasör alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 18. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Erkenez Çayı yatağına bitişik konumdaki alanın düzenli depolama sahası olarak kullanılması için gerekli ön izin müracaatı yapılması ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 19. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının 10.02.2015 tarih ve 2015/74 sayılı Meclis Kararının düzeltilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 20. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı otopark bedellerinin güncellenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 21. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının taşınmaz kiralaması için karar alınması ve bu karar doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkanına sözleşme veya protokol yapma yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 22. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Görev ve Çalışma Esaslarına ilişkin yönetmelik ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 23. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Kısa Film ve Müzik Festivali işbirliği protokolünün kabulü ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 24. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının 1. Geleneksel Uluslararası Dondurma Festivali düzenlenmesi ve projenin kabulü durumunda, proje belgelerini imzalama konusunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 25. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının “Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi”, “Masal Dünyama Yolculuk Projesi”, “Gençlik Merkezi Projesi “  Kalkınma Bakanlığı tarafından başarılı bulunması durumunda proje belgelerini imzalama konusunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 26. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Loader araç alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 27. Maddesinde Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığının İşletme İştirakler Şube Müdürlüğüne devir edilen Erguvan Misafirhane ve Fitness Salonunda verilecek hizmetler konusunda fiyat tarifelerinin belirlenmesi için Encümene yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 28. Maddesinde Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığının Çağlayancerit İlçesindeki mezarlık ve defin hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 29. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının SODES programı kapsamında; Ekinözü Abdurrahim Karakoç Gençlik Merkezi projesi, Türkoğlu Nuri Pakdil Gençlik Merkezi projesi ve Çağlayancerit Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik Merkezi Projelerinin Kalkınma Bakanlığı tarafında hibe programına alınması durumunda proje belgelerini imzalama konusunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ilave gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 30. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyemize ait olan bahse konu Kayabaşı Mahallesi 1863 ada ve 8 parsel numaralı taşınmaz içerisinde bulunan (Sütçü İmam İtfaiye binasının)  (B1)  2. katı ve ( B2 )  nolu (Eski Kadın Sığınma Evi )   binalarının, İl Emniyet Müdürlüğü adına bedelli veya bedelsiz tahsisi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 31. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Dolu Kadro Değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 32. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Kadro İhdası ile ilgili teklifi oybirliği kabul edildi.

Gündemin 33. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının diğer kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 34. Maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığının Afet Koordinasyon Merkezi Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 35. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 36.maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Kent Müzesi Panorama Müzesi projesinin DOĞAKA tarafından başarılı bulunması ve Hibe programına alınması durumunda Büyükşehir Belediyesince uygulanmasına Büyükşehir Belediyemizi temsile, ilzama, proje belgelerini imzalama konusunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 37.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Kapalı Çarşı ve Ulu Camiinin batısında yer alan park alanına isim verilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 38.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Çağlayancerit İlçesi Fatih ve İstiklal Mahallelerinde İmar Uygulamaları neticesinde yeni cadde ve sokaklara isim verilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 39. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Karamanlı Mah. 1239 ada 147 parsel, Karamanlı Mah. 1240 ada 249, 250 ve 186 parseller, Karamanlı Mah. 6396 ada 1, 2, 3, 18, 20, 22, 24 ve 26 nolu parsellerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 40.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Şeyhadil Mah. 416 ada 110 parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 41.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Gayberli Mah. Kollektör Hattı Çevresinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 42.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Kayabaşı Mah. 1854 ada 1 parsel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 43.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 7841 Ada  parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 44.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Yenişehir Mah. 654 ada 133, 138, 172 nolu parsellerde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 45.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Onikişubat Mah. 6452, 6453 adalar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 46.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 6232 ada 2 parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 47.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi Kümbet Mah. 1086 ada 1 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar planı talebi ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 48.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Klavuzlu Mah. 7752 ada 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ve 50 nolu parsellerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilave ve revizyon Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 49.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 3664 parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 50.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Çağlayancerit İlçesi Akdere Mah. 392 ada 36 nolu parsel ve 396 ada 2 nolu parsel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 51.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Ferhuş Mah. 598 ada 1 nolu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 52. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi Afşinbey Mah. 1279 ada 3 nolu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 53. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Ferhuş Mah. 125 ada 3 nolu parselde 1/5000 Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 54. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Ekinözü İlçesi Ekinözü Mah. 6008 parselde 1/5000 Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 55. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi Efsus Turan Mah. 784 ada 79 nolu parsel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 56. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Çağlayancerit İlçesi Fatih Mah. 195 ada 3 nolu parselde 1/1000 ölçekli İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 57. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Karamanlı Mah. Ağcalı Rekreasyon Alanında 16.01.2015 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı itirazı ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 58. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Şazibey Mah. 5314 ada 4 nolu parsel güneyindeki yolda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 59. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Karamanlı Mah. 7830 ada 1 nolu parselde 5767 ada 2 ve 3 parsellerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 60. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 6811 ada 5 nolu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 61. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Pazarcık İlçesi İncirli Mah. 503 nolu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 62. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Beşnisan, Onikişubat, Hürriyet, Tavşantepe, Cancık Mahallelerinde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 63. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Üngüt Mah. 6165 ada 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 64. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Üngüt Mah. 3846 nolu parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 65. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Çağlayancerit İlçesi İstiklal Mah. 318 ada 12, 13 nolu parsel ve 383 ada 285 nolu parsel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 66. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Üngüt Mah. 6042 ada 12 nolu parselde 16.02.2015 gün onanlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine itiraz ile ilgili teklifi.

Gündemin 67. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Üngüt Mah. 6042 ada 1 nolu parselde 16.02.2015 gün onanlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine itiraz ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 68. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Göksun İlçesi Harbiye Mah. 515 ada 1 nolu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 69.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Kurtuluş Mah. 1785 ada 111 nolu  parselde 1/5000 ölçekli Kentsel Sit Alanı Yenileme Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 70.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi Büyükyapalak Mah. 3055 nolu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı talebi ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 71.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Yenişehir Mah. 1579 ada 182 nolu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 72.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi Büyükyapalak Mah. 1111, 1112,1113 nolu parsellerde /5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 73.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Dereli ve Sarıkaya Mah. 66, 68, 330, 331, 332 ve 333 parsellerde 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 74.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi Taşburun Mah. 1620 ada 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 75.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi Pınarbaşı Mah. 321 ada 28 noluparselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 76.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Plan notu değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 77.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi, Bahçelievler Mah. 7848 ada 1 nolu parsel ve 2148 ada kuzeyi Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 78.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat  İlçesi, Fatih Mah. 813 ada 119 parsel ve 1815 ada 1 nolu parsel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı  değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 79.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Üngüt Mah. 1044 nolu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 80.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 7412 ada 2 persel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 81. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Fevzipaşa Mah. 949 ada 21, 22 nolu parselde Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 82.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Turan Mah. 1742 ada 129, 130, 131, 132, 133 ve 134 nolu parsellerde 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği yapılması ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 83.maddesinde  İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Fevzipaşa Mah. 949 ada 12,13 nolu parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı talebi ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 84. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Hayrullah Mah. 7072 ada 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 85. Maddesinde  İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Hayrullah Mah. Toptancılar Hali  yol düzenlemesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 86.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi Cumhuriyet Mah. 461, 462, 463 adalar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 87.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi Ceceli               Mah. 110 ve 111  adalar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 88.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.12.2014 tarih 2014/318 sayılı kararı ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 89.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.12.2014 tarih 2014/316 sayılı kararı ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 90.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. M37C17B paftası ile M37C18C paftalarında 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 91.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13.03.2015 tarih 2015/173 sayılı kararı (1953 ada UİP değişikliği) ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 92.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi, Karamanlı Mah. Ağcalı Rekreasyon alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 93.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi, Plan Notu değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 94.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi, Karacasu Mah. Plan notu değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 95.maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının Elbistan Şehirlerarası Otobüs Terminalinin Elbistan Belediyesine devredilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi.

Raporların görüşülmesi konusunda ise ;

1-Plan ve Bütçe Komisyonunun 2015 yılı Gelir Tarifesinde değişiklik yapılması ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

2-Plan ve Bütçe Komisyonunun 2015 yılı Gelir Tarifesinde bulunmayan itfaiye Eğitimi Ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

3-Plan ve Bütçe Komisyonunun Elbistan Hal Şubesi İçin Kantar ve Dükkân Devir Ücretinin Belirlenmesi ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

4-Hukuk Komisyonun Teftiş Kurulu Yönetmeliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

5-Hukuk Komisyonun Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

6-Çevre ve Sağlık Komisyonun Andırın İlçe Sınırlarında bulunan Fatma Hatun Caddesinin isminin değiştirilmesi ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

7-Çevre ve Sağlık Komisyonun Afşin İlçe Sınırlarında bulunan bazı Mahallelerde Cadde ve Sokak adı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

8-İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Dulkadiroğlu İlçesi Dulkadiroğlu Mah. 424 ada 3 nolu parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.         

9-İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 265 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

10-İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Dulkadiroğlu İlçesi Ferhuş Mah. 1134 ada 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

11-İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Dulkadiroğlu İlçesi Şeyh Adil Mah. 779 ada ve 955 ada arasındaki yolda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

12-İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Göksun İlçesi Pınarbaşı Mah. tescil harici alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

13-İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Türkoğlu İlçesi Cumhuriyet Mah. 477 ada 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

14-İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Afşin İlçesi Yeşilyurt Mah. 355 ada 8 nolu parsel ve 683 ada 1 nolu parsel 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

15-İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Üngüt Mah. 5034 ada 1, 2, 5035 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 5036 ada 1, 2, 3, 4, 5, 3563 ada 6, 7, 15,16.17 18, 19, 20, 21, 22 nolu parsellerde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

16-İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Hacı Bayram Veli Mah. 1013 ada 10 nolu parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

17- İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Fatih Mah. 5399 ada güneyinde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

18-İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Üngüt Mah.71017, 71036, 71013, 71011 ve 71015 sokaklar arasında 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile 1/1.000 ölçekli Uygulama 19-İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Üngüt Mah. 71044,71042 ve 71045 sokaklar arasında 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

20-İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Pazarcık İlçesi Karaçay Mah 494 parselin bir kısmında ve Kadıncık Mah. 300 ada 2, 3, 4, 5, 6, 7 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

İzin dilekçesinin görüşülmesinin ardından Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 17 Nisan 2015 Cuma günü saat 14.00’te tekrar toplanacağını duyurarak oturuma ara verdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ