Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi 9 Haziran’da Toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemindeki maddeleri görüşmek üzere 9 Haziran 2015 Salı günü toplandı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 9 Haziran’da saat 14.00’te toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi yoklama ve açılın ardından Mayıs ayı Meclis toplantısına ait tutanak özetinin okunması ve oylaması ile başladı. Gündemin 1.maddedsinde  İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi Anzorey Mah. Kargabükü Sok. isminin […]

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi 9 Haziran’da Toplandı

10 Haziran 2015 - 9:05A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemindeki maddeleri görüşmek üzere 9 Haziran 2015 Salı günü toplandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 9 Haziran’da saat 14.00’te toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi yoklama ve açılın ardından Mayıs ayı Meclis toplantısına ait tutanak özetinin okunması ve oylaması ile başladı.

Gündemin 1.maddedsinde  İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi Anzorey Mah. Kargabükü Sok. isminin Kuban Sokak ve Yukarı Kargabükü Sokağı isminin Elbruz Sokak olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2. maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi 818 ada 9 nolu parselde kayıtlı hissesinin bir kısmının İtfaiye Hizmet Binası yapılması şartı ile bedelsiz Büyükşehir Belediyesine devri ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3.maddesinde  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerin 54 yıl süre ile AKBEL A.Ş.’ye devrildiğinden dolayı, işletmelerde bulunan taşınmazlar ve demirbaşlardan kullanım bedelinin alınıp alınmaması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. maddesinde Çevre ve Koruma Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesindeki Mezarlık Ve Defin Hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. maddesinde Çevre ve Koruma Dairesi Başkanlığının Pazarcık İlçesindeki Mezarlık Ve Defin Hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. maddesinde Çevre ve Koruma Dairesi Başkanlığının Şeyh Ali Efendi Mezarlığı’nda Aile Mezarlığı tahsis ücretleri ile ilgili teklifi Plan  ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının mülkiyeti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Onikişubat İlçesi Karamanlı Mah. 2074 ada 17 nolu parselde bulunan ve Üngüt Mah. 6024 ada 2 nolu parselde bulunan hissenin satışı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8.maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi Şekeroba Belediyesi eski hizmet binasının 1 inci katı ve Yeşilyöre Belediyesi eski hizmet binasının 1 inci katlarının eğitim kurumları olarak Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bedelli veya bedelsiz, kaç yıllığına verilip verilmeyeceği ve bu doğrultuda düzenlenecek sözleşme veya protokoller için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile; İlimiz Onikişubat İlçesi Ilıca Mah. 383 ada 3 nolu parselin 2942 sayılı kanuna göre irtifak hakkı kurulmasına ilişkin protokolü imzalamaya Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10.maddesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Kadın Demokrasi Derneği ile ortak hizmet projesi yapılması ve bu kapsamda yapılacak protokoller için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi geri çekildi.

Gündemin 11. maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Fatih Mah. 268 ada 1,2 nolu parseller 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 7157 ada 2 nolu parsel ve 5560 ada 1 parsel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu ilçesi Yenişehir Mah. 654 ada 166 nolu parsel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Serintepe Mah. 1904 ada ve 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 nolu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi Efsus Turan Mah. 808 ada 246 nolu parsel 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen maddelerin gündeme alınması oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Nurhak Eski Köy Hüyük Tepesi mevkisinde bulunan 28 parseldeki 73,12 metrekare alanın Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığına devri ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının görev ve çalışma yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 18. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının İlan ve Reklam Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 19. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının 17.11.2014 tarihinde 2014/257 sayılı meclis kararaındaki su bedeli sehven amortisman gideri, işletme gideri ve elektrik gideri dahil edilmediğinden alınan kararın düzeltilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 20. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait Dulkadiroğlu İlçesi Kurtuluş Mah. 1766 ada 3 parseldeki kapalı otopark, Yenişehir Mah. 3551 ada 17 parseldeki ve 244 ada 169 parselde bulunan kapalı otoparkların kiraya verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 21. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi Beyyurdu Mah. 104 ada 41 nolu parselde kayıtlı bulunan 3.600,00 metrekare tarla vasıflı taşınmazın mezarlık alanı olarak Büyükşehir Belediyemize hibe talebi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 22.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Elbistan İlçesi 101 ada 1 nolu parselde kayıtlı Doğan Belde Belediyesi eski hizmet binasının 1. Katı Teknoloji Fakültesi binası tamamlanıncaya kadar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Elbistan Teknoloji Fakültesi adına bedelli ve bedelsiz kaç yıllığına tahsis edileceği ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 23. Maddesinden 57. Maddesine kadar olan tüm maddeler İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi.

Raporlardan 1- Çevre ve Sağlık Komisyonunun Andırın İlçesindeki Mezarlık Ve Defin Hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

2- Çevre ve Sağlık Komisyonunun Göksun İlçesi mezarlık ve defin hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

3- Çevre ve Sağlık Komisyonunun Ekinözü İlçesi mezarlık ve defin hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

4- Plan ve Bütçe Komisyonunun Dulkadiroğlu İlçesi Fevzipaşa Mah. 941 ada 8 nolu parsel, 9 nolu parsel ve 14 nolu parselde kayıtlı (1574,09 m2) lik şehir imar planında park alanına rastlayan taşınmazların Dulkadiroğlu Belediyesi adına bedelli veya bedelsiz kaç yıllığına tahsisi ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

5- Plan ve Bütçe Komisyonunun Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ramazan TUTLU’ nun tahsis talebi ile ilgili Komisyon Raporu tekrardan komisyona gönderildi.

6- İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Karamanlı Mah.1188 ada 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8 nolu parsellerde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

7- İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Hayrullah Mah.5097, 5098, 5099 ve 5102 adalarda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

8- İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Dumlupınar Mah.4520 ada 4 parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu komisyona geri gönderildi.

9- İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Hacı Bayram Veli Mah.1013 ada 2 parsel,6164 ada 1 parsel parsellerde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

10- İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Üngüt Mah. 3645, 4592, 4593 adalar 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

11- İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mah. 3839 parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Komisyon Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

12- İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Pazarcık İlçesi İncirli Mah. 503 nolu parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

13-imar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Şazibey Mah. 5314 ada 4 nolu parsel güneyindeki yolda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Palnı değişikliği ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Raporların görüşülmesinin ardından meclise katılamayan üyelerin izinli sayılmalarına ilişkin gelen teklif oybirliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi bir sonraki oturumun 12 Haziran 2015 Cuma günü saat 14.30’da yapılacağını ifade ederek oturuma ara verdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ