Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Poyraz; “Altın Çağımızı Yaşıyoruz”

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda kültürel alanda altın çağı yaşadıklarını söyledi.   Dedeoğlu Konağı’nda düzenlediği basın toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar ve Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan ile ilimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel gazete temsilcileri, internet haber […]

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Poyraz; “Altın Çağımızı Yaşıyoruz”

06 Kasım 2012 - 21:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda kültürel alanda altın çağı yaşadıklarını söyledi.

 

Dedeoğlu Konağı’nda düzenlediği basın toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar ve Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan ile ilimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel gazete temsilcileri, internet haber portalı temsilcileri televizyon ve radyo kuruluşu temsilcileri katıldılar.

KONAKLARIN RESTORASYONU TAMAMLANDI

Dedeoğlu Konakları’nın restorasyonunun tamamlandığına dikkat çeken Başkan Poyraz: “Bu tarihi konağımızın bu bölümünü ilk defa sizlere açıyoruz. Dedeoğlu Konakları üç bölümden oluşuyor. Birincisini Şairler ve Yazarlar Evi olarak hizmete açmıştık. İkincisini de yine kültürel amaçlı, üçüncüsünde de Maraş Mutfağı olarak hizmet verecek” diye konuştu.

İSTİŞARE İÇİN TOPLANDIK

Basın toplantısının amacına ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Basın toplantımızın esas amacı hem sizlerle bir araya gelerek istişare etmek hem de kültürel alanda yaptığımız hizmetleri sizinle paylaşmak istedik.

Sürekli Maraş kültür şehridir diye konuşuyoruz ya işte bu bağlamda belediye olarak 60’ın üzerinde kültür eserini şehrimize kazandırdık.

Tarihimizi gün yüzüne çıkartmak adına yaptığımız çalışmaları ve ortaya çıkardığımız eserleri sizlere anlatmak istedik” dedi.

SÖZ UÇAR YAZI KALIR

Kahramanmaraş’ta tarihini ve kültürünü gözler önüne sermek için çalışmalara devam ettiklerine dikkat çeken Başkan Poyraz: “Biliyorsunuz ki söz uçar, yazı kalır.

 

Biz de burada hareketle şehrimizin tarihini gün yüzüne çıkartmak istedik.40-50 sene sonra sizin-bizim çocuklarımız bakacaklar ki şu şu eserler meydana konmuş. O zaman bakarlar ki Kahramanmaraş sadece Madalyası ile ekonomisi ile konuşulan bir şehirden öte şairlerin ve yazarların harman olduğu bir şehir olarak karşılarına çıkacaktır. Bunu yaparken de geçmişin izlerine sadık kalarak günümüze taşınması için çaba sarfediyoruz. Yan taraftaki Şairler ve Yazarlar Evi’nde görmüşsünüzdür. Her salona bir şairimizin, yazarımızın adını vererek onlarla ilgili eserleri de orada sergiliyoruz. Buradan şehir merkezine kadar olan bölgede cephe sağlıklaştırması yaparak bir bütün olan çalışmayı tamamlayacağız” dedi.

ALTIN ÜÇGENİ TAMAMLAYACAĞIZ

Kahramanmaraş’ın sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkartarak sergilemek adına yola çıktıklarına dikkat çeken Başkan Poyraz: “Daha önce yıkımına başladığımız, Ulucamii karşısındaki alanı genişletme çalışmalarına inşallah Cuma günü de devam edeceğiz. Vakıfbank’ın olduğu bölgede yıkıma başlayarak o alanı genişleterek şehrimize bir meydan kazandıracağız. Bu meydanının yapımının yanı sıra beş çarşımızda birden başlattığımız restorasyon çalışmaları ve ortahalde yapacağımız Kültür Park ile Altın Üçgeni tamamlayacağız. Altın üçgen dediğimiz bölge; Kale-Uzunoluk-Ulucamii-Çarşılar-Kültür Park-Çukur Hamamı olarak hem tarihi mekanlarımızı gün yüzüne çıkartacağız hem de Nevşehir’den ya da başka bir yerden yola çıkan turist kafilesinin mutlaka şehrimizde bir gece geçirmelerini sağlayacağız. Kalede çayını yudumladıktan sonra, Ulucamii yanına doğru gelecek, çarşılarımızı gezerek alışverişlerini yapacaklar, Cumhuriyet Han’da Maraş işlemelerini, el işlerini, tarihi ve kültürel zenginliklerimizi görecekler, dondurmalarını, biberlerini, tarhanalarını alıp burada iyice bir hafifledikten sonra yollarına devam edecekler. Yani burayı transit bir şehir olmaktan kurtarmamız lazım.” diye konuştu.

ALTIN ÇAĞI YAŞIYORUZ

Belediye olarak kültürel yayınlara ağırlık verdiklerine dikkat çeken Başkan Poyraz: “Biz göreve geldiğimizde merhum Osman Sayın’ın elinde bulunanların haricinde kültür alanında belediyenin bir yayını olduğunu hatırlamıyorum. Ama bugün kültürel yayınlar açısından belediye olarak altın çağımızı yaşıyoruz. Yaptığımız sempozyumlarla, yayınladığımız kültürel yayınlarla gerek tarihimizi gerekse kültürel hayatımızın zenginliğini gelecek nesillere aktarmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra hazırlanan kitap standına geçen Başkan Poyraz burada tek tek yayınları tanıttı.

Yaklaşık 70 kitabın bulunduğu standa kitaplar hakkında bilgiler aktaran Başkan Poyraz, aynı zamanda basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.

Basın toplantısının ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve beraberindekiler, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda yer alan Yeşil Vadi’de öğle yemeği yediler.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ