İzmir’de Yangın Devam Ediyor! Belediye ACİL Çağrıda Bulundu

İzmir’de Yangın Devam Ediyor! Belediye ACİL Çağrıda Bulundu
İzmir'in Karşıyaka İlçesi’nde dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Karşıyaka Belediyesi de açıklamada bulundu.

Karşıyaka İlçesi’ne bağlı Yamanlar Karatepe mevkiinde dün akşam saatlerinde başlayan ve henüz çıkış sebebi belirlenemeyen yangını söndürme çalışmaları devam ederken, alevlerin binalara ulaşmasının ardından Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile çağrıda bulunuldu.

Destek Çağrısı Yapıldı

Karşıyaka Belediyesi tarafından yayınlanan açıklamada Karşıyaka'da devam eden yangına müdahale için kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmalara mücadeleye destek çağrısı yapıldı. Acil başlığı ile yayınlanan açıklamada:

‘’Karşıyaka’da devam eden yangına müdahale için kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz’’ denildi.

orman-yangini-uyarisi.jpg

Tarım Bakanı Açıklama Yaptı

16 evin yandığı, 87 ev ve 44 iş yerinin tahliye edildiği yangına dair Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki üç günün çok kritik olduğunu belirten Bakan Yumaklı:

‘’Önümüzdeki 3 gün çok önemli. Sıcaklık, rüzgar ve nem oranları mücadelimizi zorlaştırsa da ekiplerimiz canla başla çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızdan orman yangınlarına sebep olabilecek durumlara karşı dikkatli olmalarını ve herhangi bir olumsuz durumda 112’yi aramalarını rica ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.