Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü belediye personellerine farkındalık eğitiminin ardından belediye binasında bir de yangın alarmı verdi.

 

Kahramanmaraş Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen fakındalık eğitimine birimlerde görevli kurtarma ekipleri katıldı.

Farkındalık eğitimde Yangın Güvenliği-Yangın Tedbirleri-konularında eğitimler verildi. Yangına ilk 2 dakika içinde, olay mahallindeki kişilerce yapılacak hızlı ve etkin müdahalenin yangını büyümeden söndüreceği, böylece can ve mal kaybının önleneceği ifade edildi.

 

Farkındalık eğitiminin ardından Kahramanmaraş Belediyesi’nde yangın alarmı verildi. 16.45’te verilen yangın alarmıyla bina içerisinde görev yapan personeller yangın merdivenlerini kullanarak derhal binayı boşalttılar ve arka bahçede toplandılar.

 

Burada personelere yönelik bir konuşma yapan Kahramanmaraş İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder, yangında ilk müdahalenin çok önemli olduğuna işaret ederek: “Bugün birim müdürlüklerimiz içerisinde olası bir yangında görev yapacak personellerimize bir farkındalık eğitimi verdik. Bu eğitimin ardından da bir yangın alarmı vererek binamızın ve personellerimizin durumunu görmek istedik. Burada toplanan arkadaşlarımız yangından kendi gayretleri ile kurtulmuş oldular. Bunun yanı sıra yangın merdivenlerimizin de kullanıma hazır olduğunu gördük. Sizlerden istirhamımız yangın merdivenlerinin girişlerine ve çıkışlarına herhangi bir masa, sandalye veya başka bir eşya konulmaması gerektiğini görmüş olduk. Eğer yangın merdivenlerinin kapıları kapalı olsaydı veya herhangi bir eşya ile giriş ve çıkışlar engellenmiş olsaydı buraya ulaşımınız zorlaşacaktı ve maazallah yangından etkilenmeseniz bile dumanından etkilenebilirdiniz. Bunun için bu konulara çok dikkat etmemiz gerekir. Olası bir yangında müdahale edip söndürme imkanımız yoksa derhal bulunduğumuz bölgeyi terk ederek kendimizi kurtarmamız gerekiyor” diye konuştu.