Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu tarafından organize edilen İstiklal’in Adı 12 Şubat Çalıştayı 1-20013 yapıldı.

 

23 Şubat 2013, saat: 13.00’te Kahramanmaraş Pınarbaşı Çınaraltı Tesislerinde başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Stratejik Düşünceler Topluluğu Başkanı Dr. Gökhan Gökşen, Kahramanmaraşlının 93 yıl sonra bile ecdadını unutmadığını 12 Şubat Kurtuluş Bayramının ve bu ruhun canlı tutulmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak daha önce yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi. Çalıştayda da 12 Şubat Kurtuluş Bayramının tarihi, kültürel ve sosyal anlamda ele alınarak kutlamalarda görülen eksiklikler, bu eksikliklerin çözüm yolları ve bayramın daha geniş katılımla toplumla paylaşılması için katılımcıların görüş ve bilgilerine ihtiyaç olduğunu belirtti. 12 Şubat’ın ülke genelinde hak ettiği yere getirilmesi gerektiğini söyleyen”. Dr. Gökhan Gökşen “Kahramanmaraş’ta oluşan fikirlerin bu güne kadar Türkiye’ye ve dolayısıyla dünyaya yön vermiştir. Bizlerden tarihin bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmeliyiz. 12 Şubat ülkemizde halkın büyük katkısıyla kutlanan önemli bir kültürel değerdir.” Dedi.

 

 

Bu konuşma sonrasında basın mensupları, eğitimciler, üniversite görevlileri, edebiyatçılar, tarihçiler, muhtarlar, sivil toplum örgütü üyeleri farklı masalarda gruplar oluşturarak 12 Şubat Kurtuluş Bayramında gözlemledikleri eksiklikleri, neler yapılırsa daha anlamlı ve kalıcı olur anlamında fikirler ürettiler. Bu öneriler bir rapora dönüştürülerek konuşulan fikirler yetkili makamlarla paylaşılacak. Katılımcıların memnuniyetini kazanan bu toplantılara ilerleyen süreç içinde devam edilmesi bekleniyor.

 

 

 

 

i,