Maraşta Haber
Maraşta Haber

İstiklal Şehri Kahramanmaraş’ta Gençlik Buluşması

  Tarihi ile barışık, kendi medeniyet değerlerinden haberdar ve bu değerleri yüceltecek bir neslin yetişmesi gerektiğinin farkındalığıyla neslimize hitaben kurulmuş; ilim, kültür ve sanat alanında faaliyet gösterecek bir harekettir Medeniyet Gençliği.   İstiklal Şehri Kahramanmaraş’ta GENÇLİK BULUŞMASI Medeniyet Gençliği Genel Koordinatörü Fatih AYHAN’ın katılımıyla… 28 NİSAN Pazar Saat:14:00 SAFFRON HOTELS   Bu hizmet ilim-irfan hizmetidir, […]

İstiklal Şehri Kahramanmaraş’ta Gençlik Buluşması

23 Nisan 2013 - 21:43A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

Tarihi ile barışık, kendi medeniyet değerlerinden haberdar ve bu değerleri yüceltecek bir neslin yetişmesi gerektiğinin farkındalığıyla neslimize hitaben kurulmuş; ilim, kültür ve sanat alanında faaliyet gösterecek bir harekettir Medeniyet Gençliği.

 

İstiklal Şehri Kahramanmaraş’ta GENÇLİK BULUŞMASI

Medeniyet Gençliği Genel Koordinatörü Fatih AYHAN’ın katılımıyla…

28 NİSAN Pazar Saat:14:00 SAFFRON HOTELS

 

Bu hizmet ilim-irfan hizmetidir, bu meclis dayanışma ve istişare meclisidir. Bu bağlamda hem ses getirmek için, hem de uzaklara sesimizi duyurabilmek için bir elin yetersizliğini biliriz. Budur birlikteliğimizin nedeni.

Güçlü olanın haklı olduğu önkabulüyle yetiştirilen bir neslin, çağın dayatmalarıyla Batı uygarlığı karşısında adeta kendi benliğinden, tarihinden utanırcasına hareket etmesi istikbalimizi adeta tehdit etmektedir. Bu nedenle birlikteliğinin gücünü kendi medeniyetinin; ilim, kültür, sanat birikimlerinden almakta olan biz gençler, kendimizi tanımlarken en makul ve taşınılan tarihi misyona en yakışır ismin Medeniyet Gençliği olacağında hemfikirdik.

İçerisinde bulunduğumuz yüzyılda medeniyet değerlerimizin gençler tarafından benimsenmemesi, bir bakıma bu değerlerin bir zümre tarafından başkalaştırılmak suretiyle bir kalıba sıkıştırılmak istemesinden kaynaklanmaktadır. Bu zümre ki; Osmanlı’nın geri kalışında ve Cumhuriyet’in kurulması ile birlikte yanlış anladıkları modernlik yaftasıyla batı toplumlarının yaşam ve kültür taklitçisi haline gelmişlerdir. Bu nedenledir ki; tarihi eşsiz başarı ve kazanımlarla dolu bir topluluk olarak kültürel ve sanatsal manada adeta kısır kalmış ve bu nedenle çağın gereksinimlerine cevap veremez hale gelmiştir.

Günümüzde medeniyetimizin sanat ve kültür açısından ‘sözde’ tanımlanarak yeniliklere kapatılmış, koca bir medeniyetin sanatsal faaliyetleri; tezhip, hat ve neyin arasına hapsedilmiştir. Oysa ki; Medeniyet Gençliği tarihinin birikimlerinin farkında olan ve bu değerlerin yeniden içinde bulunduğumuz çağa taşınabilirliğinden emindir. Gençlerin sadece ilmi açıdan yetiştirilmesinin sanat ve kültür faaliyetlerinin içerisinde bulunmamalarının farkında olup, bu nedenle ilim, kültür ve sanat çalışmalarını birlikte yürütecektir.

Ana temamız yaratıcının varlığı ekseninde doğruyu duyan ve duyurmaya azmeden bir gençliğin inşasıdır. Beraber düşünüp beraberce hareket edebileceğimiz, kelimelerin gücüne inanan dostlar edinmek isteriz. Ayırt etmeksizin hepimiz, derin yolculuklarda insanı keşfeder, tarihi koklar, medeniyetimizin ilim-kültür-sanat birikiminden beslenerek; geleceğimizin teminatı olan gençlerimize hizmet etmekten, medeniyetin mirası ve geleceği adına onur duyarız.

Geçmişimiz bizi yolumuzdan alıkoymayacak bir biçimde şimdiye bağlar, geleceğe doğru bir medeniyet köprüsü kurmaktır hedefimiz. Muhatabımız olan bir bireyi hiçbir beklenti duymaksızın aramıza davet eder, icabetini sabırla bekleriz. Hayatın akışında zaman akçesini paylaşacak, ilme emek verip eğlencesinde dahi hikmet arayan insan evladını meseleyi idrakinden ötürü kucaklamak isteyen biz, koca bir Medeniyetin Gençliği’yiz!

 

 

 

İlke ve Esaslarımız

1.Çalışmalarımız toplumun her kesimini kapsayacak şekilde, İnanç ve medeniyet değerlerimizi esas alarak ahlak ve maneviyat çizgisinde yapılması çalışmaların vazgeçilmez şartıdır.

2. Muhatabımız olan bir bireyi hiçbir beklenti duymaksızın, insan olarak yaratılmaya değer biçilmesinden ötürü aramıza davet eder, icabetini sabırla bekleriz.

3. Güçlü beyinlerin doğru kullanımı için hayatın kullanım kılavuzuna başvururuz.

4. İstişare ile hareket etme esastır.

5. Açıklık ve şeffaflık esastır.

6. Çalışmaların her aşamasında; ıslah, ihya, inşa çizgisinde bir medeniyet tasavvuruna göre hareket edilir.

7. Kadim geleneği ve kaynakları bilme ve sahiplenme; ancak bunları günümüz insanının daha rahat anlaya bileceği ve ulaşa bileceği bir çalışmayla sunmak genel bir bakış açısı olarak benimsenir.

8. İnsan hak ve hukuku gözetilir; insan hak, hukuk ve özgülüğüne yöneltilen her türlü olumsuzluk, hukuksuzluk ve zulme karşı açık tavır alınır ve aynı esaslarda hareket eden kurum kuruluş ve benzeri oluşumlarla hareket eder veya bu kuruluşları bir araya toparlayıcı çalışmalar yapılır.

9. Aynı inanç ve ahlaki değerleri benimseyenlerin kardeşliği prensibine riayet edilir ve diğer cemiyetlere yaklaşımda bu esasa uyulur.

10. Medeniyet Gençliği, geleceğini, Medeniyet değerlerimizin geleneksel miras üzerine kurmaya çaba sarf eder ve medeniyet mirasımıza sahip çıkar.

10. Bir, gruba, ırka, cinsiyete ve sınıfa imtiyaz verilmez.

11. Sorunlara birlikte çözüm arayabileceğimiz ademoğlunu dinler, Havva kızlarını ayrı tutmaz, ilim-irfan soframızda herkese yer açarız.

12. Kurumsal çalışma; eylem ve söylem birliğine önem verilir. Bu maksatla yapılacak her etkinlik proje kapsamındayken altyapısı hazırlanır, istişare edilir, karar mekanizmasınca karara bağlanır ve uygulanır.

13. İhtilaflı meselelerde, ilgili istişare kurullarının kararlarına göre hareket edilir.

14. Görevlendirmede ve istihdamda temsil, ehliyet ve liyakat öncelik verilir ve vefa ön planda tutulur.

15.Düşünce ve harekette itidal tercih edilir.

16. Toplumsal meşruiyete önem verilir.

17. Yerel ve evrensel değerler dikkate alınır.

18. Uluslararası meşruiyet dikkate alınır.

19. Stratejilerin, modellerin revize edileceği kabul edilir.

20. Medeniyet Gençliği teklif ve Projelere her daim açıktır, söz konusu teklif ve önerileri ahlak ve maneviyat önceliğinde toplumun ve medeniyetimizin yapılanmasını ön plana alarak karara bağlar ve uygular

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ