10 Milyon Eoru’luk bütçesi ile Türkiye’de ki en büyük projelerinden biri olan, “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu”  kapsamında gerçekleştirilen İŞKU tanıtım tırıKahramanmaraş’a geldi.

İşkur’un “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamında 22 ilde düzenlenen tanıtım faaliyetleriyle, kurumun verdiği tüm hizmetler vatandaşlara anlatılıyor.
Avrupa Birliği kaynaklarıyla yürütülen proje kapsamında 11 Nisan’da Diyarbakır’dan yola çıkan İşkur otobüsü bugün Kahramanmaraş’a geldi. Bu güne kadar 17 ilde 23 bin 345 vatandaşla doğrudan iletişim kurularak, İşkur’un insanlara yönelik iş ve meslek danışmanlığı, kariyer danışmanlığı, dezavantajlı gruplara yönelik eğitimler gibi konularda bilgiler verildi.
Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç, tanıtımlar kapsamında vatandaşlardaki İşkur algısını değiştirdiklerini belirtti. İnsanların İşkur’u sadece işe yerleştiren kurum olarak gördüğünü ifade eden Kılınç, şöyle konuştu: “Burası bizim 17. ilimiz. Bugüne kadar 23 bin 345 vatandaşımıza tanıtım faaliyetleri yaptık. Bu tanıtımlardan neler anlıyoruz. Tanıtım çalışmalarımızda vatandaşlar birebir bilgilendiriliyor. Özellikle İşkur’un farklı hizmetleri hakkında bilgiler veriyoruz. Sorduğunuz zaman vatandaşlarımıza ‘İşkur işe yerleştiren kurum’ olarak biliniyor. İşkur’un çok daha farklı hizmetleri var. Bunlardan bir kısmı iş ve meslek danışmanlığı, kariyer danışmanlığı, dezavantajlı gruplara yönelik eğitimler gibi. Yani Vatandaşlar İşkur’dan nasıl faydalanacağını bilmiyorlar. Bizler bu konuda yaygınlaştırma uzmanlarımızla vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz.”