İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinin katılımı ile sivil savunma eğitimi ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine beş gün süre ile deprem, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer silahlar), ikaz alarm işaretleri, ilk yardım, koruyucu güvenlik ile yangın önleme ve söndürme konularında eğitim verildi ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Musa GÜNGÖR, verilen eğitimin personelimizin kendileri ya da yardım edecekleri kişiler için hayati öneme haiz bilgiler olduğunu belirterek “Önceden ne zaman olacağı bilinmeyen, ancak hayatın bir gerçeği olan ve birlikte yaşamak zorunda olduğumuz afetler; afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler olarak üç aşamada değerlendirilmektedir. Bulunduğumuz coğrafyamızın özelliklerini de dikkate aldığımızda özellikle afet öncesinde yapılması gerenleri tam olarak yapmak ve gereken önlemleri almak kaçınılmaz bir zorunluluktur. Yaptığımız bu yangın söndürme tatbikatı ile personelimizin heyecanlarının atılması ve pratiklerinin geliştirilmesi hedeflenmiş, ayrıca yapılan eğitim ile personelimizin bu konulara dikkatinin çekilmesi sağlanmış, iş yerinde sorumluluk ve görevlerinin yanı sıra, özel hayatlarında karşılarına çıkabilecek bu tür olumsuz durumlar için nasıl davranılması ve nelerin yapılması gerektiği anlatılmıştır” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  personellerinin katılımı ile 5 gün süren eğitimin sonunda yangın söndürme tatbikatı yapıldı.