İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'nde Anlamlı Etkinlik

İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'nde Anlamlı Etkinlik
Onikişubat İlçesi İbrahim Çalık Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hicri takvime göre doğum gününü ifade eden haftada Prof. Dr. Ahmet ABAY'ın konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberimiz...

Onikişubat İlçesi İbrahim Çalık Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hicri takvime göre doğum gününü ifade eden haftada Prof. Dr. Ahmet ABAY'ın konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberimiz İman ve İstikamet" konulu konferans gerçekleştirildi.

2023 yılında  27  Eylük-3 Ekim tarihleri arasında kutlanacak  Mevlid-i Nebi haftasında yani  Peygamberimizin, hicri takvime göre doğum gününü ifade eden bu haftada, şehrimizin köklü liselerinden olan İbrahim Çalık Anadolu Lisesi, bu haftanın ruhuna uygun olarak; konuşmacı sıfatıyla Prof. Dr. Ahmet ABAY'ın katıldığı bir konferans düzenledi.

Konuşmasında, “Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konusunu ele alan ABAY, Peygamberi doğru tanımanın ve örnek almanın ancak Kur'an'ı doğru tanımak ve yaşamakla mümkün olabileceğini, içi boş sevgi gösterilerinin insanların duygularını okşamaktan öteye geçmediğini, asıl olanın, peygamberimizin ruh dünyasını inşa eden vahiy çerçevesinde bir hayat yaşamak olduğunu vurguladı.

Konferans sonrasında davetlilere ve tüm öğrencilere etli pilav ikram edilip dualar edildikten sonra programa son verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.