Kahramanmaraş Mimar Sinan Mahallesi (Serinkent)  Hz. Hamza Cami görevlileri İdris Arslantaş ve Hamza Okutucu “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

“Kutlu Doğum Haftası” kapsamındaki etkinlik 75. Yıl parkında 13 Nisan 2013 Cumartesi günü öğle namazına müteakiben başladı ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, Valilik Hukuk İşleri Müdürü Hamit Kılınç müftülük çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim ve mevlit ziyafeti ile başlayan etkinlik ilahilerin okunması ve tasavvufi şiirlerle devam etti. Etkinlikte konuşan İl Müftüsü Muhammet Gevher bu seneki “Kutlu Doğum Haftası”nın konusunun Hz. Peygamber ve insanlık onuru olduğunu belirtti. Peygamber Efendimizin geniş kitlelere anlatılması gerektiğine dikkat çeken İl Müftüsü Muhammet Gevher konuşmasına şöyle devam etti:

“ Biz onunla onurlandık. Allahın emirleri, Hz. Peygamberimizin uygulamaları hep insan onuru üzerinedir. İnsanlığın incitilmemesi ve onların huzur ve mutlu olarak yaşatılması üzerinedir. Sanki Asrı Saadetten önceki cehalete döndü insanlar. Ne yazık ki son dönemde birbirlerinin haysiyetleriyle, şerefleriyle, onurlarıyla, toplu imha silahlarıyla onları yok etmeyle uğraşıyor. Bizlere ne mutlu ki Peygamberimiz Hz. Muhammet’e inanmışız, onu sevmişiz, onunla onurlanmışız. İnsanlık onula onur ve haysiyet ve şerefini buldu. Ve onun zamanında Elhamdülillah zirveye çıktı. Allah’ımızın ilahi buyrukları, sevgili Peygamberimizin emir ve tavsiyeleri, düsturları hep insanı onurlandırmak, şereflendirmek üzerinedir.

Müminler birbirinin kardeşidir, mümin birbirini kıskanmamalı, mümin birbirinin ayağına çelme atmamalı, mümin birbirinin kusurlarını araştırıp ortaya dökmemelidir. Tersine müminler birbirlerinin ayıplarını, kusurlarını kapatmaya çalışarak onu onurlandırmalı onu hayata, Hz. Muhammet’e kazandırmalıdır. Mümin asla birbirini öldürmemelidir.

Kim bu dünyada bir kardeşinin ayıbını örterse, kıyamet günüde Allah’ta onun ayıbını örter. Araştırırsan bunun tam tersi olur. Komşuluk ilişkilerimize, yetimin başını okşamaya, birbirlerimizin ayıplarına karşı kör olmaya, ayıp ve kusurları söylerken acı olan dilimizi Hz. Peygamber gibi tatlılığa bağlarsak çok güzel olur” dedi.

Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinin son bölümünde katılımcılara Kutlu Doğum Pilavı, tatlı ve dondurma ikramı yapıldı.

Haber ve Fotoğraflar: MSK