Maraşta Haber
Maraşta Haber

HDP’li Milletvekili Toğrul’dan KSÜ ile İlgili ağır İddialar

HDP  Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul KSÜ’ de geçen hafta çıkan olayları TBMM gündemine taşıdı ve ağır iddialarda bulundu.. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.                                                                                                             Mahmut TOĞRUL                                                                                                          Gaziantep […]

HDP’li Milletvekili Toğrul’dan KSÜ ile İlgili ağır İddialar

04 Mart 2016 - 19:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

HDP  Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul KSÜ’ de geçen hafta çıkan olayları TBMM gündemine taşıdı ve ağır iddialarda bulundu..

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

                                                                                                          Mahmut TOĞRUL

                                                                                                         Gaziantep Milletvekili

 

Maraş Sütçü İmam Üniversitesinde kendilerini ülkücü gençlik olarak tanıtan gurubun yapmış oldukları yürüyüş sonrası diğer karşıt gruplu öğrencilere saldırması ile çeşitli olaylar yaşanmıştır.

Maraş Sütçü İman Üniversitesi’nde 150 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan Kürt öğrenciler, olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınarak, Saldırıya uğrayan öğrencilerden 3’ü yaralanırken 13’ü de gözaltına alınmıştır. Maraş Adliyesi’ne götürülen üniversitelilerden 3’ü savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 10 üniversiteli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.  

26 Şubat gecesi Kürt öğrencilerin kaldığı evlerin çevresinde gezerek sokakları tutan ülkücü grup iki üniversite öğrencisine gece saat 02.00 sularında evlerinin bulunduğu İsa Divanlı Mahallesi’nde saldırmıştır. Bıçaklı saldırıya uğrayan üniversitelilerden M.E. K. elinden ve ayağından aldığı bıçak darbesiyle hafif yaralanırken, A.H.Ş. isimli üniversiteli ise sırtına aldığı iki bıçak darbesiyle ağır yaralanmıştır. Bıçakla saldıran gurubun aynı zamanda arabayla A.H.Ş.’ye çarparak olay yerinden uzaklaştığı belirtilmektedir.

Yörükselim Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan gençlerden A.H.Ş., aldığı bıçak darbesinin akciğerine denk gelmesinden kaynaklı iç kanama geçirdiği belirtilmektedir. Ağır yaralanan A.H.Ş. hayati tehlikesi olmasından kaynaklı Necip Fazıl Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım servisine alınmıştır.

26 Şubat HDP Maraş İl Örgütü binasına saldıran ülkücü grup parti binasının önüne gelerek taş ve sopalarla dışarıdan binaya yönelik saldırıda bulunmuştur. Bina içerisinde bulunan partililer saldırıdan arka odalara sığınarak yara almadan kurtulurken atılan taş ve sopalardan kaynaklı parti örgütünün camlarının kırıldığı belirtilmektedir. Gerçekleştirilen bu saldırıların ardından söz konusu grup herhangi bir müdahale ile karşılaşmadan bina önünden ayrılmışlardır.

Kentin çeşitli yerlerinde ellerinde bulunan bıçaklarla kimlik kontrolü yapan saldırgan gruplar, Kürt illerine kayıtlı olan gençleri hedef alarak darp ettikleri belirtilmektedir. Ayrıca 25 Şubat günü saldırgan grupların kimlik kontrolünde 12 genç yaralanmıştır.  Kentte bulunan Kürt öğrenciler ve aileler yaşananlardan tedirgin olmuştur.

 

Bu bağlamda;

  • Kendisini Ülkücü olarak tanıtan saldırgan grubun Maraş’taki herhangi bir parti ve dernekle bir ilişkisi var mıdır? Bu saldırgan grubun örgütlenmesi ve olayların organize etmesine dair bir çalışmanız var mıdır?
  • Sütçü İmam Üniversitesi’nde çıkan olaylarda üniversitenin içerisindeki güvenlik kameraları mevcut mudur? Mevcut ise bu görüntülerle ilgili hangi işlemler yapılmıştır? Bu görüntüler mevcut değilse sebebi nedir?
  • İddia edilen bu saldırgan grup üniversite öğrenciler midir? Eğer bu saldırgan grup üniversite öğrenciler değil ise kimlerden oluşmaktadır? Üniversiteye nasıl girmişlerdir?
  • Bu saldırgan grup, kesici ve benzeri aletlerle üniversite güvenliğinden içeriye nasıl geçmiştir?
  • Gözaltına alınan öğrenciler sayısı kaçtır? Öğrencilerden kaçı saldırgan grup, kaçı saldırıya uğrayan gruptandır?  Saldırgan gruptan gözaltı olmamış ise nedeni nedir?
  • Sokak başlarını tutarak Kürt öğrencilere kimlik soran ve öğrencileri darp eden kişiler ilgili güvenlik güçlerinin herhangi bir uygulaması olmuş mudur? Eğer olmamışsa nedeni nedir?
  • Gözaltına alınıp tutuklanan Kürt öğrenciler hangi hukuki gerekçeler tutuklanmıştır?
  • 26 Şubat gecesi Kürt öğrencilerin evine saldırarak bir kişi ağırlayan kişi ve kişiler kimlerdir? Bu ev Emniyet karakolu hemen arkasında yer almasına rağmen bu saldırgan kişiler nasıl bu kadar hareket edebilmektedirler? Saldırgan grubun emniyet güçleri ile ilişkisi olduğu iddia edilmektedir, bu iddia hakkında ne düşünüyorsunuz?  
  • Maraş HDP il binasına saldırgan bu grup kimlerden oluşturmaktadır? İl binasını olduğu cadde üzerinde güvenlik kamerası var mıdır? Eğer varsa güvenlik kayıtları ellinizde bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise bu saldırganlar hakkına bir hukuki işlem yapılmış mıdır?

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ