Gülmez, engellileri güldürmeye devam ediyor!

 

Kahramanmaraşlı kantin işletmecisi Abdulkadir Gülmez, Yakup Kaman ve Kahramanmaraş gönüllüleri “ Edeler Diyarı” engellilere tekerlekli sandalye dağıtmaya devam ediyor. Toplanan plastik kapakları tekerlekli sandalyeye çeviren gülmez, aldığı manuel ya da akülü araçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı sürdürüyor. Gülmez, bu güne kadar 123’ü manuel 8’i akülü olmak üzere 131 araç teslim etti. Gülmez 131’inci aracını dün 80. Yıl Orta Okulu son sınıf öğrencisi Zehra Yılancı’ya teslim etti. Akülü tekerlekli sandalyenin başarılı öğrenciye teslimi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube Müdürü Kürşat Beyazıt, 80. Yıl Orta Okulu Müdürü Mehmet Çavdar ve okul öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akküncü, burada yaptığı açıklamada Abdulkadir Gülmez’in hayırlara vesile olan hizmetler ürettiğini belirterek, “Hem engellilerin yüzünü güldürüyor, hem de öğrencilerimin sosyal bilince kavuşmasına neden oluyor. Kendinisi kutluyorum. Çalışmalarının bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum. Biz, milli eğitim camiası olarak her zaman kendisine destek olacağız” diye konuştu.

Bu arada, aracına kavuşan Zehra Yılancı da, kendisine bu konuda destek olan tüm arkadaşlarına, öğretmenlerine, ailesine teşekkür ederek “Bu destek benim için çok iyi oldu. Artık okula, tek başıma gidip geleceğim. Okuyacağım, liseyi de bitireceğim üniversiteyi de bitireceğim” dedi.

Yılancı sevinçli, tebbesüm eden bir yüz ifadesiyle başladığı konuşmasında duygulanarak sevinç gözyaşlarına boğuldu. Arkadaşları kendisini alkışlayarak destek verdiler.

Haber: Akif Aslan

Fotoğraflar: MSK