Görmez; "Kahramanmaraş Ruhu Olan Bir Şehirdir"

Görmez; "Kahramanmaraş Ruhu Olan Bir Şehirdir"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kahramanmaraş’ın ruhu olan bir şehir olduğunu söyledi.Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın onuruna verdiği iftar yemeğinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez,...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kahramanmaraş’ın ruhu olan bir şehir olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın onuruna verdiği iftar yemeğinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, yaptığı konuşmada, şehirlerin kendilerine özgü ruhu olduğuna işaret ederek: “Kahramanmaraş ruhu olan şehirlerden birisi. Kahramanmaraş’ın bu ruhu çok yüce manevi değerlerden gelmektedir. Bu gün içerisinde bulunduğumuz Mübarek Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Bin aydan daha hayırlı olan ve bir ömre bedel olan Kadir Gecesinin kadrinin iyi bilinmesi gerekir. Bu vesile ile Kahramanmaraş Halkının Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyorum. Yüce Rabbimiz hem Kadir Gecesini hem de Ramazan Bayramını gönül coğrafyasındaki bütün kardeşlerimizin, İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile kılmasını temenni ediyorum. Bugün Kadir Gecesi programını siz Kahramanmaraşlıların medar-ı iftiharı olan Abdulhamithan Camii’nde idrak edeceğiz” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in onuruna verdiği yemekte konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ise bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğu ve sevincini yaşadıklarını ifade ederek: “İnsanlık âlemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısı Kadir Gecesi'ne bir kez daha ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Davetimize icabet ederek burada bulunan değerli konuklarımıza hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Kur'an Tilaveti ile başlayan programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vali Şükrü Kocatepe, Adalet Bakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak, AK Parti Milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Ramazanoğlu ile AK Parti yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Görmez; "Kahramanmaraş Ruhu Olan Bir Şehirdir"

Görmez; "Kahramanmaraş Ruhu Olan Bir Şehirdir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.